PSV gooit eigen glazen in: geklungel kost plek in Champions League

PSV is er woensdagavond niet in geslaagd om de groepsfase van de Champions League te bereiken. Een fout in de tweede helft bleek uiteindelijk een heel dure in het thuisduel met Rangers FC.

PSV
PSV
0 - 1
Glasgow Rangers

De spanning stond er serieus op voor beide ploegen en dat resulteerde niet in het beste voetbal op de Europese velden. Pas in de laatste minuten van de eerste helft kroop PSV uit de schulp. Dat begon met een gevaarlijke kopbal van Ibrahim Sangaré en eindigde met grote kansen voor Luuk de Jong en Cody Gakpo. De spits kwam na een voorzet voor zijn man en schoot recht op keeper Jon Mclaughlin, Gakpo schoot vanuit kansrijke positie over.

Zonder De Jong begon PSV aan de tweede helft. De aanvoerder hinkte de laatste minuten van het eerste bedrijf en kon niet verder. Xavi Simons werd zijn vervanger, waardoor trainer Ruud van Nistelrooij moest schuiven in zijn voorhoede. Ismael Saibari werd spits, Simons kwam op rechts te staan.

Cody Gakpo kreeg enkele grote kansen tegen Rangers FC.

Het wegvallen van De Jong was pijnlijk voor PSV, dat zijn aanvoerder juist keihard nodig had in de tweede helft. Rangers kwam verrassend sterk voor de dag en scoorde enkele minuten nadat Tom Lawrence de lat had geraakt. Het tegendoelpunt volgde in de zestigste minuut na geblunder. Keeper Walter Benítez speelde tijdens de opbouw André Ramalho in, die de bal verloor aan Malik Tillman. De spits kon vervolgens rustig zijn collega Antonio Colak aanspelen, die de 0-1 maakte (zie video onderaan).

Zo moest PSV in het laatste half uur minimaal één keer scoren om er een verlenging uit te slepen tegen de Schotten. Met onder ander anderen Guus Til en Carlos Vinícius werd het slotoffensief ingezet, maar PSV slaagde er niet in om het team van trainer Giovanni van Bronckhorst pijn te doen. Zo volgt een pijnlijke uitschakeling voor PSV, dat de Champions League-droom in duigen ziet vallen en het dit seizoen moet doen met Europa League-voetbal.