PSV recht op Ibrox de rug na blunder Benítez

PSV heeft in de voorportaal van de Champions League een volgende stap gezet op weg naar de groepsfase van de Champions League. Ondanks een gruwelijke blunder van Walter Benítez eindigde de clash op Ibrox met Rangers FC zonder winnaar.

Glasgow Rangers
2 - 2
PSV
PSV

PSV-trainer Ruud Van Nistelrooij was voorbereid op een storm op Ibrox, waar Rangers van de laatste zeven Europese thuisduels er zes won en één gelijk speelde. 'Mijn jongens zijn door de wol geverfd', klonk het vol vertrouwen uit de mond van de coach. Tot zijn genoegen zag hij hoe zijn ploeg aanvankelijk ook dat vertrouwen waarmaakte. PSV liet zich niet gek maken, met de grote kans van Luuk de Jong na vier minuten als duidelijk signaal.

PSV bleek niet bij machte dat vol te houden. Rangers trok gaandeweg de eerste helft het initiatief meer naar zich toe, maar in de 37ste minuut werd het kolkende Ibrox tot zwijgen gebracht. Met meer geluk dan wijsheid legde Jordan Teze uit een hoekschop de bal voor de voeten van Ibrahim Sangaré, die met links de score opende: 0-1.

Lang kon PSV niet genieten van de voorsprong. In de veertigste minuut was het Antonio Colak die met het Rangers-antwoord kwam. Op aangeven van de aan de PSV-aandacht ontsnapte rechtsback James Tavernier tekende de spits voor de 1-1.

In de tweede helft had PSV de zaken beter op orde. De Eindhovenaren kregen in het eerste kwartier na rust ook de nodige kansen om andermaal een voorsprong te nemen. Ismael Saibari lukte het echter tot drie keer toe niet om een kans te benutten en zo zijn sterke optreden te bekronen. Zo schoot de belofte na doorkoppen van Luuk de Jong en een goede actie de bal naast het Rangers-doel.

In 69ste minuut keerden de kansen ten nadele van PSV na nota bene een overtreding van Saibari op eigen helft. Maar het was vooral Walter Benítez die zijn eigen ploeg in de steek liet. De Argentijnse doelman verkeek zich compleet op de vrije trap van Tom Lawrence en zag al grabbelend hoe de bal over de doellijn ging.

Benítez kon in de 78ste minuut opgelucht ademhalen. De Argentijn mocht Obispo dankbaar zijn. De rake kopbal van de verdediger gaf PSV weer meer perspectief om zich voor het eerst sinds het seizoen 2018/19 weer te kunnen laten zien op het Champions League-podium. Volgende week woensdag moet de ploeg van Van Nistelrooij op eigen veld de laatste stap zetten om dat doel te bereiken.