Liverpool is teleurstellend aan het nieuwe Premier League-seizoen begonnen. De ploeg van Jürgen Klopp verslikte zich zaterdagmiddag in promovendus Fulham.

Fulham
2 - 2
Liverpool
Liverpool

Vorige week was het nog groot feest bij Liverpool, toen Manchester City verslagen werd in de strijd om de Community Shield. Met een versierde strafschop en een doelpunt groeide Darwin Núñez uit tot grote man bij The Reds. Tegen Fulham had Klopp echter opnieuw geen basisplaats voor de Uruguayaan ingeruimd: Roberto Firmino kreeg de voorkeur.

Fulham had de messen echter geslepen. The Cottagers wilden bij de seizoensouverture duidelijk een statement afgeven en begonnen furieus aan de wedstrijd. De thuisploeg was veel feller dan Liverpool en vuurde in de beginfase al een aantal waarschuwingsschoten. In de 32ste minuut viel de onvermijdelijke openingstreffer. Uit een uitstekende voorzet van Kenny Tete kopte Aleksandar Mitrovic bij de tweede paal knap binnen: 1-0.

Ook dat doelpunt schudde Liverpool niet wakker. Klopp ergerde zich langs de lijn mateloos aan het apatische spel van zijn ploeg, die ook bij het begin van de tweede helft geen goede indruk maakte. Na vijf minuten had Klopp genoeg gezien: hij bracht Núñez voor Firmino en Harvey Elliott voor de aangeslagen Thiago Alcântara. Zij zagen even later bijna de 2-0 vallen toen Neeskens Kebano de paal naast Alisson Becker raakte.

Toch leek de komst van Núñez de bezoekers over het dode punt te helpen. De invaller was op aangeven van Mohamed Salah al dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet achter het standbeen werd gered door doelman Marek Rodak. Enkele minuten later scoorde Núñez alsnog bijna op identieke wijze: 1-1.

Van Dijk de mist in
Liverpool gaf daarna flink gas en leek op weg naar een winnend doelpunt, totdat Virgil van Dijk zich liet foppen door Mitrovic. De Serviër kapte de Liverpool-verdediger wel erg eenvoudig uit en ging vervolgens over het been van Van Dijk. Arbiter Andy Madley kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Mitrovic pakte het cadeautje zelf uit en maakte zo alweer zijn tweede van het seizoen.

Het lukte Fulham niet die zege over de streep te trekken. Tien minuten voor tijd tikte Salah op aangeven van Núñez de 2-2 binnen. De Egyptenaar scoorde zo voor het zesde (!) jaar op rij in de openingswedstrijd van de Premier League. Zijn treffer leverde Liverpool nog een punt op, maar de 2-2 op Craven Cottage zal voor The Reds toch vooral voelen als twee verloren punten.