Van der Sar weer niet gekozen voor Premier League Hall of Fame

Reacties

Net als in 2022 heeft Edwin van der Sar de stemronde voor de Premier League Hall of Fame niet getrotseerd. De voormalig keeper van onder andere Ajax, Fulham en Manchester United zag drie andere spelers uitverkozen worden, waardoor het aantal Nederlanders in de HOF beperkt blijft tot één.

Van der Sar weer niet gekozen voor Premier League Hall of Fame
© Pro Shots

Dennis Bergkamp (ex-Arsenal) werd tijdens het eerste jaar opgenomen in de eregalerij van de Premier League, samen met spelers als David Beckham, Éric Cantona, Steven Gerrard, Roy Keane, Frank Lampard, Alan Shearer en Thierry Henry. Dat jaar viel Robin van Persie af.

In 2022 werd Van der Sar voor het eerst kiesbaar gesteld door de Premier League, net als landgenoten Van Persie en Ruud van Nistelrooij. Zij werden uiteindelijk ook niet gekozen door fans. Na 2023, waarin geen enkele Nederlander werd genomineerd, was het dit jaar weer raak met een tweede kans voor Van der Sar. De goalie die met name bij Man Utd furore maakte in Engeland, legde het echter af tegen Andy Cole, Ashley Cole en John Terry.

Spelers worden pas verkiesbaar als ze aan diverse eisen hebben voldaan in hun carrière. Zo moet een speler minimaal 250 wedstrijden in de Premier League hebben gespeeld, of via club- en persoonlijke prijzen succes hebben geboekt op het hoogste niveau. In 2023 werden er voor het eerst ook managers toegevoegd aan de HOF, met Sir Alex Ferguson en Arsène Wenger.

De spelers in de Premier League Hall of Fame
Alan Shearer
Thierry Henry
Éric Cantona
Roy Keane
Frank Lampard
Dennis Bergkamp
Steven Gerrard
David Beckham
Wayne Rooney
Patrick Vieira
Sergio Agüero
Didier Drogba
Vincent Kompany
Paul Scholes
Peter Schmeichel
Ian Wright
Tony Adams
Petr Cech
Rio Ferdinand
Ashley Cole
Andy Cole
John Terry
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.