Arsenal-eigenaar biedt excuses aan: 'Hij weet dat Super League fout was'

Reacties

De eigenaars van Arsenal hebben hun excuses aangeboden aan Mikel Arteta voor de plannen om mee te doen aan de Super League. En die heeft de manager van de Londenaren aanvaard.

Arsenal-eigenaar biedt excuses aan: 'Hij weet dat Super League fout was'
© Pro Shots

Arsenal bood dinsdagavond als eerste van de zes Engelse deelnemers zijn excuses aan in een statement, waarin het bekend maakte uit de competitie te stappen. Die boodschap kregen Arteta en de spelers intern ook overgebracht van directeur Vinai Venkatesham en eigenaar Stan Kroenke en zijn zoon Josh, die eveneens in de directie van de club zit.

'Ze hadden allemaal goede intenties om in het belang van de club te handelen, maar ze accepteren nu dat de manier waarop ze hebben gehandeld verschrikkelijke consequenties heeft gehad en dat dit een fout was', zei Arteta op een persconferentie. En dus heeft de Spanjaard de excuses geaccepteerd en vindt hij dat iedereen binnen de club verder moet.

Arteta wilde verder geen kwaad woord zeggen over de Amerikaanse eigenaren, omdat ze volgens hem altijd meteen klaar staan om de club te steunen waar ze kunnen. Zonder het met zoveel woorden te zeggen, was de manager het dus niet eens met de oproep van Ian Wright. De oud-spits riep Kroenke op Twitter op te vertrekken, zoals veel fans.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Arteta was lovend over de protesten van de fans. 'Dit was een belangrijke les en het laat zien hoe belangrijk voetbal is in de wereld. Het laat zien dat zij de ziel van deze sport zijn. Ze gaven de sterkste boodschap af die ooit in de voetbalwereld is gegeven. In 24 uur hebben ze het project de nek omgedraaid. Dat is een heel belangrijk statement in de voetbalhistorie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.