Antony legt basis voor bliksemstart Brazilië

Antony heeft Brazilië aan een bliksemstart geholpen op de Olympische Spelen. De Ajacied bediende doelpuntenmaker Richarlison in het duel met Duitsland.

Brazilië O23
4 - 2
Duitsland O23

Antony stuurde Richarlison in de zevende minuut weg met een knappe steekpass achter de Duitser Amos Pieper. De aanvaller stuitte in eerste instantie nog op doelman Florian Müller, maar schoot in de rebound hard binnen.

In de 22ste minuut maakten Antony en Richarlison al voor de tweede keer een dansje, ditmaal om de tweede goal van laatstgenoemde te vieren. Zijn kopbal was op aangeven van Guilherme Arana. Daarmee lijkt Brazilië op het moment van schrijven op weg naar de overwinning.

Bij Brazilië Onder-23 is Dani Alves (38) net als Richarlison dispensatiespeler. De jongelingen van Duitsland spelen samen met aanvaller Max Kruse en middenvelder Maximilian Arnold.

Het andere duel in Groep D eindigde eerder deze donderdag in een 2-1 zege voor Ivoorkust op Saoedi-Arabië.