RB Leipzig betaalt hoge prijs voor extreem drukke zomer Dani Olmo

Reacties

RB Leipzig kan de rest van het kalenderjaar geen beroep doen op Dani Olmo. De 23-jarige middenvelder heeft opnieuw een spierscheuring opgelopen. Het valt volgens Duitse media niet los te zien van de extreem drukke zomer die de Spanjaard achter de rug heeft.

RB Leipzig betaalt hoge prijs voor extreem drukke zomer Dani Olmo
© Pro Shots

Olmo nam met Spanje deel aan het EK én de Olympische Spelen. De ex-speler van Dinamo Zagreb speelde op 6 juli nog 120 minuten mee in de na penalty's verloren halve finale tegen de latere Europees kampioen Italië en gaf twee weken later ook acte de presence op het olympisch voetbaltoernooi in Japan, waar hij met Spanje tot de finale reikte. In Tokio speelde Olmo zelfs twee verlengingen, waaronder die in de finale tegen Brazilië. In totaal kwam hij op de twee toernooien elf keer en meer dan 900 minuten in actie.

Het zijn beduidend meer minuten dan Olmo dit seizoen voor Leipzig in actie kwam. Na een welverdiende vakantie maakte de ex-jeugdspeler van Barcelona op 11 september zijn rentree tegen Bayern München, maar na drie duels belandde hij in de lappenmand met een spierscheuring in zijn rechterdijbeen. In oktober keerde Olmo terug en hij speelde recent ook weer negentig minuten mee bij Spanje in het WK-kwalificatieduel met Zweden, maar nu staat hij wederom aan de kant. Dit keer met een spierscheuring in zijn linkerdijbeen.

Het heeft er volgens Kicker veel weg van dat Olmo en Leipzig een hoge prijs betalen voor zijn extreem drukke zomer. De Bundesliga-club gaf gehoor aan de droom van de Spanjaard om uit te komen op de Olympische Spelen, maar zit nu met een overbelaste speler. Volgens het Duitse medium maakte Olmo een uitgebluste indruk toen hij in september terugkeerde. Sindsdien speelde hij nog nauwelijks een rol van betekenis voor Leipzig, dat in het Champions League-duel met Club Brugge ook geen beroep kan doen op Yussouf Poulsen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Meer Spanje
Meer over Spanje
Meer Dani Olmo
Meer over Dani Olmo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.