EK-gangers Spanje stellen teleur bij opening Olympische Spelen

Reacties

De Olympische Spelen zijn begonnen met een gelijkspel tussen Spanje en Egypte. De ploeg van Luis de la Fuente speelde met verschillende EK-gangers.

EK-gangers Spanje stellen teleur bij opening Olympische Spelen
© Pro Shots
Egypte O23
Egypte O23
0 - 0
Spanje O23
Spanje O23

Dani Ceballos kwam het dichtst in de buurt van een winnende treffer met een schot op de paal in de eerste helft. Daarna viel de middenvelder van Real Madrid uit met een enkelblessure, terwijl verdediger Óscar Mingueza van Barcelona eerder het veld verliet met een dijbeenblessure.

Basisspelers Unai Simon, Eric García, Pedri, Dani Olmo en invaller Mikel Oyarzabal spelen hun tweede toernooi deze zomer. Het vijftal kwam tot de halve finale op het EK. Barça-trainer Ronald Koeman baalt van de deelname van de achttienjarige Pedri aan de Olympische Spelen. De selecties zijn in de kern Onder 23-ploegen, aangevuld met oudere dispensatiespelers.

Het duel met Egypte was de opening van het voetbaltoernooi in Japan, waar geen toeschouwers zijn door de situatie rondom het coronavirus. Deze donderdagmiddag komen ook de andere veertien deelnemers in actie. De vrouwelijke landenteams speelden woensdag al; Nederland won met 3-10 van Zambia.

Do 22 jul. 2021

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.