Olmo bezorgt De Ligt pijnlijke verjaardag met goal na vernederende actie

Matthijs de Ligt viert zaterdag zijn 24e verjaardag, maar op sportief gebied is het geen dag om over naar huis te schrijven voor de centrumverdediger van Bayern München. In de DFL Super Cup tegen RB Leipzig legde tegenstander Dani Olmo hem op pijnlijke wijze in de luren.

Even voor de rust, bij een stand van 0-1 voor de bekerwinnaar, kreeg de Spanjaard de bal aangespeeld. Met een kunstzinnige pirouette was hij vervolgens zowel Konrad Laimer als De Ligt te snel af. Olmo vervolledigde zijn kunststukje door doelman Sven Ulreich door de benen te spelen. Zo leidt zijn ploeg met 0-2 in het hol van de leeuw, de Allianz Arena.

Bayern-trainer Thomas Tuchel nam in de rust maatregelen en liet De Ligt voor de tweede helft in de kleedkamer. Min-jae Kim kwam voor hem in de plaats en maakte zijn debuut voor Der Rekordmeister. Mogelijkerwijs zien we in deze wedstrijd ook de eerste balcontacten van Harry Kane in het tricot van de Beierse grootmacht, de Engelse aanwinst zit nog op de bank.