Dolblije Antony voegt zich in mooi rijtje met gouden medaille

Reacties

Ajax-speler Antony is in jubelstemming na de behaalde gouden medaille met Brazilië, hij voegt zich in een bijzonder rijtje Eredivisie-spelers. 'We zijn kampioen. Het was elke zweetdruppel waard!', laat de aanvaller op Twitter weten.

Dolblije Antony voegt zich in mooi rijtje met gouden medaille
© Pro Shots
Brazilië O23
Brazilië O23
nv
2 - 1
Spanje O23
Spanje O23

'Onze droom is uitgekomen. Dit is Brazilië, dit is Braziliaans, ik ben trots op mijn mensen. Kampioen!', gaat hij verder op het sociale medium.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Antony voegt zich in een rijtje van vier Eredivisie-spelers die in de afgelopen veertig jaar goud wonnen op de Spelen. De aanvaller is sinds Sergio Romero in 2008 de eerste Eredivisie-speler die een gouden medaille wint op de Olympische Spelen. De doelman versloeg met Argentinië Nigeria met 1-0.

In 1996 was de oogst voor Nederlandse competitie uitzonderlijk hoog. Tijjani Babangida en Nwankwo Kanu (beiden Ajax) wonnen samen met Kingsley Obiekwu alias Obiekulu van Go Ahead Eagles een gouden medaille met Nigeria. Argentinië werd in de finale met 3-2 verslagen.

In Brazilië gaat het nergens anders over dan de gouden medaille van de Braziliaanse ploeg. Zo ook bij sportkrant O Globo: 

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Brazilië O23
Meer over Brazilië O23
Meer Antony
Meer over Antony
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.