Voetbalbond Honduras komt met statement nadat Duitsers van veld liepen

Reacties

De voetbalbond van Honduras spreekt tegen dat er zaterdag sprake was van racisme tijdens het oefenduel tussen Honduras Onder-23 en Duitsland Onder-23. Vlak voor tijd stapten de Duitsers van het veld nadat Jordan Torunarigha (foto) racistisch werd bejegend.

Voetbalbond Honduras komt met statement nadat Duitsers van veld liepen
© Pro Shots

'Er was sprake van een ongelukkig misverstand', meldt de voetbalbond van Honduras in een verklaring (zie onderaan dit bericht). Er wordt verder gemeld dat de bond zich juist inzet in de strijd tegen discriminatie.

Trainer Stefan Kuntz van de Duitse beloften denkt er het zijne van. 'Toen ik vroeger als leerling met een onvoldoende naar huis kwam, zei ik ook dat er sprake was van een misverstand tussen mij en de leraar', sprak de oefenmeester zondag op een persconferentie.

Volgens Kuntz zag hij aan de mimiek van Torunarigha dat er iets ernstigs was gezegd. 'Dit konden we niet tolereren. We moeten onze spelers in bescherming nemen.' Nadat de situatie was gekalmeerd, boden de spelers van Honduras hun excuses aan, zo meldde de keuzeheer ook nog.

Het oefenduel tussen Duitsland Onder-23 en Honduras Onder-23, beide actief op de Olympische Spelen, vond in Tokio plaats achter gesloten deuren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.