Jeugdspelers Duitsland worden racistisch bejegend: 'Het is genoeg!'

Reacties

Spelers van de beloftenploeg van Duitsland zijn op het EK in Georgië racistisch bejegend. De ellende begon nadat spits Youssoufa Moukoko een strafschop miste. Ook Jessic Ngankam (Hertha BSC) kreeg er verbaal van langs.

Jeugdspelers Duitsland worden racistisch bejegend: 'Het is genoeg!'
© Pro Shots
Duitsland O21
Duitsland O21
1 - 1
Israël O21
Israël O21

Moukouko en Ngankam misten een strafschop in de wedstrijd Duitsland - Israël en daardoor eindigde het treffen in een 1-1 gelijkspel. Dat werd ze niet in dank afgenomen, want op Instagram en Twitter regende het racistische berichten. 'Als we winnen, zijn we helden. Verliezen we dan, zijn we zwarten en apen', zegt Moukoko tegen BILD.

'Ik voel me slecht voor Jessic, hij is erg verdrietig en teleurgesteld. Ik heb hem geprobeerd op te vrolijken. We zijn allemaal hetzelfde en bloeden hetzelfde. Wat betekent dit allemaal? De tijd is gekomen om hier iets aan te doen. Het is genoeg! We moeten tegen deze mensen vechten, tegen deze idioten', zegt Moukouko.

Moukoko's club Dortmund steunt het duo. 'De familie van Borussia staat achter je, Youssoufa! We veroordelen de racistische opmerkingen tegen Youssoufa Moukoko en teamgenoot Jessic Ngankam. Blijf sterk!'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.