Antony draagt met assist bij aan geslaagde generale repetitie Brazilië

Brazilië heeft de generale repetitie voor de Olympische Spelen tegen de Verenigde Arabische Emiraten donderdag winnend afgesloten (5-2). Antony, die als een van de weinigen de hele wedstrijd speelde, nam een assist voor zijn rekening.

Uit een hoekschop van de Ajacied knikte Sevilla-verdediger Diego Carlos op slag van rust de gelijkmaker binnen, nadat de Verenigde Arabische Emiraten halverwege de eerste helft brutaal op voorsprong was gekomen.

De sterrenploeg van Brazilië, met onder anderen oudgediende Dani Alves in de gelederen, liep na rust opnieuw in het mes van de Verenigde Arabische Emiraten (1-2). In de slotfase van de wedstrijd ging het ineens hard en kantelden Reinier, Gabriel Martinelli en Matheus Cunha (2x) de wedstrijd, zodat de Brazilianen alsnog vertrouwen tankten richting de Spelen.

Brazilië opent het toernooi in Japan op donderdag 22 juli met een wedstrijd tegen Duitsland. Ivoorkust en Saoedi-Arabië zijn de andere tegenstanders in groep D. De finale wordt gespeeld op zaterdag 7 augustus.