Ancelotti: 'Weet niet of dit de beste onder mijn leiding was'

Carlo Ancelotti durft na de 5-1 overwinning op Arsenal in de achtste finale van de Champions League niet te spreken over de beste wedstrijd van het seizoen. De trainer van Bayern München was wel erg tevreden over de tweede helft.

'We begonnen goed aan de wedstrijd, maar Arsenal maakte het ons voor rust niet makkelijk', aldus Ancelotti, die Arjen Robben de score al na elf minuten zag openen. 'Arsenal is een gevaarlijke ploeg, zeker in de tegenaanval. In de tweede helft speelden we met meer intensiteit en kregen we veel meer de controle over de wedstrijd.'

Halverwege stond het nog 1-1, maar mede dankzij twee treffers van Thiago Alcântara liep Bayern tussen de 53ste en 63ste minuut uit naar een 4-1 voorsprong. 'We hebben al meerdere goede wedstrijden afgewerkt dit seizoen, dus ik weet niet of dit de beste onder mijn leiding was.'

'We hebben een heel goed resultaat neergezet, maar we mogen niet nu al van een plek in de kwartfinale uitgaan. Natuurlijk zijn we favoriet, maar we moeten nog wel de return in Londen spelen. Als we net zo geconcentreerd spelen als nu, voorzie ik echter geen problemen.'

De return staat voor dinsdag 7 maart op het programma. De eerstvolgende wedstrijd voor Bayern is een uitwedstrijd tegen Hertha BSC komende zaterdag.