Record voor CL-dinosaurussen Ancelotti en Wenger

Reacties

De confrontatie in de achtste finale van de Champions League tussen Bayern München en Arsenal is óók een duel tussen de trainers Carlo Ancelotti en Arsène Wenger. Beide ervaren oefenmeesters komen woensdagavond in het bezit van een Champions League-record.

Record voor CL-dinosaurussen Ancelotti en Wenger

Ancelotti wordt de eerste trainer die met zes verschillende clubs actief is geweest in de knock-outfase van het miljardenbal.

Eerder was de huidige coach van Bayern met AC Milan, Chelsea, Juventus, Paris Saint-Germain en Real Madrid van de partij in dit stadium van het toernooi. Claudio Ranieri komt op vijf verschillende clubs als hij volgende week met Leicester City aantreedt tegen Sevilla.

In tegenstelling tot Ancelotti legde Ranieri nog nooit beslag op de Champions League. De huidige trainer van Bayern München won het toernooi in 2003 en 2007 met AC Milan en in 2014 met Real Madrid.

Wenger op zijn beurt pakte nog nooit de titel, maar de oefenmeester heeft wel een abonnement op deelname aan de knock-outfase. Voor de zestiende keer is de Fransman ook na de poulefase nog actief in het toernooi, eenmaal met AS Monaco en liefst vijftien keer met Arsenal. Tot dit seizoen deelde Wenger dit record met Sir Alex Ferguson.

De CL-duels van Carlo Ancelotti
Club Wedstrijden Beste prestatie
Parma 8 Poulefase 1997/98
Juventus 10 Halve finale 1998/99
AC Milan 77 Eindzege 2002/03, 2006/07
Chelsea 18 Kwartfinale 2010/11
Paris Saint-Germain 10 Kwartfinale 2012/13
Real Madrid 25 Eindzege 2013/14
Bayern München 6 Nog niet bekend
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.