Ancelotti roemt 'intelligente' Bellingham en geeft uitsluitsel over Vinícius

Reacties

Jude Bellingham kent een uitstekende start bij Real Madrid. Met vier goals in de eerste drie competitieduels drukt de miljoenaankoop nadrukkelijk zijn stempel op de ploeg van trainer Carlo Ancelotti, die met Vinícus Júnior zijn andere uitblinker wel even kwijt is.

Ancelotti roemt 'intelligente' Bellingham en geeft uitsluitsel over Vinícius
© Pro Shots
Celta de Vigo
Celta de Vigo
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Bellingham tekende vrijdagavond in het uitduel met Celta de Vigo (0-1) voor de winnende treffer, nadat Rodrygo een kwartier eerder nog een penalty had gemist. De twintigjarige Engelsman ontving na afloop opnieuw veel complimenten in Spaanse media. Zo zag Marca dat de aanvallende middenvelder over de kwaliteiten van een echte spits beschikt, kijken naar de manier waarop de topaankoop de bal in de 82ste minuut binnenkopte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met vier goals is Bellingham voorlopig ook de topscorer van La Liga en neemt hij in feite de rol van de naar Saoedi-Arabië vertrokken Karim Benzema over. En dat terwijl zijn scorend vermogen niet eens zijn grootste kwaliteit is, aldus Ancelotti. 'Maar hij doet het goed, hij kiest goed en intelligent positie en staat op het juiste moment op de juiste plaats.' De trainer herhaalde dan ook dat Real geen extra aanvaller meer zal aantrekken.

Vinícius
Met Vinícius beschikt Ancelotti immers ook nog over een andere speler die de afgelopen twee seizoenen de dubbele cijfers haalde voor Real in La Liga. Tegen Celta viel de Braziliaanse dribbelaar echter al vroeg uit met een hamstringblessure. Volgens zijn trainer valt de blessure mee. 'Hij wilde zelf door, omdat het niet heel ernstig was. Tegen Getafe (komende zaterdag, red.) zal hij niet spelen, maar tijdens de interlandperiode zal hij herstellen.'

Dat is goed nieuws voor Real, want een fitte Vinícius is goud waard. Ook tegen Celta was de 23-jarige vleugelaanvaller in de openingsfase weer op dreef. 'Hij begon erg goed, hij leek niet te houden', zag Ancelotti. 'Zonder hem hadden we het moeilijker, omdat Celta goed verdedigde', aldus de Italiaan, die niet blij was dat Rodrygo bij afwezigheid van Vinícius de penalty opeiste. 'Luka Modric had hem moeten nemen, ik weet niet wat er gebeurde.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
37
29
7
1
87-26
+61
94
2
Barcelona
37
25
7
5
77-43
+34
82
3
Girona
37
24
6
7
78-46
+32
78
4
Atlético Madrid
37
23
4
10
68-43
+25
73
5
Athletic de Bilbao
37
18
11
8
60-37
+23
65
6
Real Sociedad
37
16
12
9
51-37
+14
60
* Actueel tot en met 20 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.