Goudhaantje Bellingham is weer de reddende engel van Real Madrid

Real Madrid is tegen Celta de Vigo door het oog van de naald gekropen. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti stelde pas in de slotfase de overwinning veilig: 0-1.

Celta de Vigo
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Het verliep allesbehalve soepel bij Real Madrid, dat al na een paar minuten op achterstand dreigde te komen. Voormalig FC Groningen-spits Jorgen Strand Larsen vond al na vier minuten het net, maar werd teruggefloten omdat er in de aanval een overtreding zou zijn gemaakt. Daardoor ging het feestje voor Celta niet door.

Een tegenvaller voor Real Madrid was de blessure van Vinícius Jr., die na achttien minuten gewisseld moest worden. Voor hem kwam Joselu het veld in. Grote kansen bleven uit en dus kwam het aan op de tweede helft. Hoewel Real Madrid een overwicht had, was de grootste kans van Celta, maar Strand Larsen schoot in kansrijke positie net over. Kort daarna mocht Real Madrid vanaf elf meter aanleggen omdat doelman Ivan Villar een tegenstander neerhaalde. Rodrygo durfde het aan, maar Villar herstelde zijn fout en hield de stand op 0-0.

Pas in de slotfase van de wedstrijd wist Real Madrid de boel recht te trekken. Weer was het Jude Bellingham die de ploeg van Ancelotti uit het slop trok. Een corner werd door Joselu verlengd, waarna Bellingham de bal van dichtbij binnenkopte.

Real Madrid is na drie wedstrijden nog altijd foutloos en gaat met negen punten aan kop in La Liga.