Alisson andermaal de schlemiel bij wéér een doffe dreun voor Liverpool

Liverpool heeft zaterdagmiddag op pijnlijke wijze de derde nederlaag op rij geleden. De overwinning tegen Leicester City leek binnen handbereik, maar glipte de ploeg van Jürgen Klopp nog door de vingers na een hectische VAR-minuut en opnieuw een fout van Alisson.

Leicester City
3 - 1
Liverpool
Liverpool

Alisson was afgelopen zondag ook al de schlemiel toen hij met twee fouten aan de basis stond van de opdoffer tegen Manchester City (1-4). Zes dagen later leidde de Braziliaanse doelman weer een nederlaag in door tien minuten voor tijd na miscommunicatie met debutant Ozan Kabak (foto) de bal te missen. Jamie Vardy had de bal voor het intikken: 1-2.

In de fase vlak voor rust had Alisson zich juist nog positief onderscheiden door goed uit zijn doel te komen toen Vardy gevaarlijk voor hem opdook. Vlak daarvoor had de rappe aanvaller al de lat geraakt en in de handen gekopt van Alisson, maar behoudens die fase in de eerste helft was het verder lange tijd Liverpool dat met basiskracht Georginio Wijnaldum de klok sloeg.

Het was aan Kasper Schmeichel te danken dat die dadendrang geen snelle openingstreffer opleverde. De Deense goalie kwam enkele keren goed van zijn lijn toen Mohamed Salah en Roberto Firmino voor hem opdoken en hield na een half uur Firmino ook van scoren af toen die van dichtbij op doel vuurde met een save die het handelsmerk was van zijn legendarische vader Peter.

Ook in de tweede helft was Liverpool aanvankelijk de betere ploeg. Trent Alexander-Arnold raakte tien minuten na rust de lat met een vrije trap en tien minuten later was het eindelijk raak. Firmino bediende Salah in een vol strafschopgebied met een geniale hakbal en de Egyptenaar rondde bekwaam af: zijn zeventiende Premier League-goal van het seizoen.

De manier waarop Klopp die treffer vierde, toonde hoe Liverpool naar die goal en de overwinning smachtte. Maar het ging vervolgens nog helemaal mis. Eerst veroorzaakte de ingevallen Thiago een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, waarna James Maddison scoorde. Het leek er nog even op dat de goal werd afgekeurd, maar de VAR kende de treffer toch toe.

Daarna ging het van kwaad tot erger voor Liverpool. Vier minuten later profiteerde Vardy, na balverlies van Thiago, van de misser van Alisson. De Braziliaan voorkwam even later nog op knappe wijze de 1-3 van de Engelse spits, maar was alsnog geklopt toen Harvey Barnes raak schoot in de verre hoek. En dus incasseerde de titelhouder opnieuw een doffe dreun en komt zelfs plek vier in gevaar.