Manchester City heeft zondag Liverpool een volgende gevoelige klap gegeven. Op Anfield vervulde de blunderende Alisson Becker een negatieve hoofdrol.

Liverpool
Liverpool
1 - 4
Manchester City

Een uiterst succesvolle reeks had Manchester City nadrukkelijk in de richting van de Engelse titel geholpen. Negen zeges op rij met slechts één tegentreffer maakten The Citizens de favoriet voor het kampioenschap. De prestaties van City vormden een schril contrast met die van Liverpool in de laatste weken. The Reds moesten tot twee keer toe op de zo lang onneembare vesting Anfield een nederlaag incasseren tegen nota bene Burnley en Brighton & Hove Albion.

Na ruim een half uur dreigde Liverpool op eigen veld een volgende tegenvaller te moeten incasseren. City-aanvaller Raheem Sterling soleerde door de defensie van de thuisploeg en werd onreglementair gestuit door Fabinho. Ilkay Gündogan ontfermde zich over de toegekende strafschop maar knalde de bal vanaf elf meter over het Liverpool-doel.

Het bleek uitstel van executie. Liverpool had weliswaar in de eerste helft de betere kansen gehad in het tactische duel, maar moest in de vijftigste minuut toch in de achtervolging. Gündogan maakte zijn fout van voor rust goed door voor de openingstreffer te tekenen. De middenvelder prikte raak nadat Phil Foden nog was gestuit op keeper Alisson.

Na ruim een uur gloorde er hoop voor Liverpool. Rúben Diás hield Mo Salah vast en moest die actie bekopen met een strafschop, die vervolgens door de Egyptische aanvaller feilloos werd benut; 1-1.

Voor een positief resultaat was het niet genoeg. Doelman Alisson mocht zich verantwoordelijk voelen voor de volgende klap. In de aanloop naar de 1-2 van Gündogan in de 73ste minuut leverde de Braziliaan de bal knullig in bij Foden om drie minuten later de blunder nog eens dunnetjes over te doen. Dit keer was Bernardo Silva de ontvanger en vervolgens de aangever van de 1-3 van Sterling.

De schitterende 1-4 van Foden maakte het feest van City compleet. Dankzij de eerste zege op Anfield sinds mei 2003 zette de ploeg van Pep Guardiola de volgende stap op weg naar de titel. Voor Liverpool kreeg met de nederlaag de dramatische reeks op eigen veld een vervolg. Want vóór de nederlagen tegen Burnley en Brighton waren The Reds op Anfield tot twee keer toe niet verder gekomen dan een gelijkspel.