Algerije reageert op wild gerucht: titelhouder schakelde géén duivelbezweerder in

Reacties

In Afrika dook de afgelopen dagen een wild gerucht op. Algerije zou een duivelbezweerder hebben benaderd om de ploeg naar de tweede Afrika Cup op rij te loodsen. Niets van waar, zegt de Algerijnse voetbalbond.

Algerije reageert op wild gerucht: titelhouder schakelde géén duivelbezweerder in
© Pro Shots

De Fédération Algérienne de Football zou de hulp hebben ingeschakeld van een islamitische raki, die de spelers van De Woestijnvossen tegen kwade krachten zou moeten beschermen. Dat bracht een storm van kritiek teweeg, omdat het inzetten van een duivelbezweerder controversieel is. 'We veroordelen en betreuren deze geruchten', meldt de federatie in een officieel statement. 'De spelers blijven vertrouwen op hun talent, karakter en al het werk dat is verricht.'

Duivelbezweerder of niet, Algerije moet nog alle zeilen bijzetten om de Afrika Cup te prolongeren. Ondanks de aanwezigheid van sterspeler Riyad Mahrez stelden de Algerijnen zwaar teleur met een gelijkspel tegen Sierra Leone en een nederlaag tegen Equatoriaal Guinea. Dat betekent dat het laatste groepsduel met Ivoorkust moet worden gewonnen om door te stoten naar de volgende ronde.

Afrika Cup

Stand Groep E Afrika Cup 2021 Cameroon

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ivoorkust
3
2
1
0
6-3
+3
7
2
Equatoriaal-Guinea
3
2
0
1
2-1
+1
6
3
Sierra Leone
3
0
2
1
2-3
-1
2
4
Algerije
3
0
1
2
1-4
-3
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.