Aké doorbreekt stilte na aanhoudende berichten over Chelsea-transfer

Reacties

Nathan Aké gaat komend seizoen vol voor zijn kans bij Manchester City. De Oranje-international werd de voorbije weken in verband gebracht met een transfer naar Chelsea, maar is niet bezig met een overgang naar zijn oude club.

Aké doorbreekt stilte na aanhoudende berichten over Chelsea-transfer
© Pro Shots

Aké startte vannacht in de basis in het oefenduel met Bayern München (1-0) en werd na afloop gevraagd naar de transfergeruchten van de afgelopen tijd. 'Ik ben honderd procent gefocust op de club, ik ben heel blij om hier te zijn. Ik probeer mezelf te verbeteren en mijn minuten te maken', reageerde de 27-jarige verdediger tegenover Manchester Evening News.

Dat hij nadrukkelijk aan Chelsea werd gelinkt, bracht hem niet aan het twijfelen. 'Het gebeurde allemaal tijdens mijn vakantie. Toen ik weer begon met trainen, was ik voor de volle honderd procent gefocust op City. Ik was blij om weer op de club te zijn en om iedereen weer te zien', wees Aké, van 2011 tot 2017 speler van The Blues, speculaties over een vertrek van de hand.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Natuurlijk kreeg Aké de berichtgeving over een eventuele transfer naar Chelsea wel mee, maar hij probeerde zich zoveel mogelijk af te schermen en van zijn vakantie te genieten. En nu die voorbij is, wil hij een basisplaats veroveren bij City. 'Dat is mijn uitdaging sinds ik hier ben. We hebben een goede selectie, ik ben heel blij om hier te zijn.'

Dat manager Pep Guardiola hem ook als serieuze optie voor de linksbackpositie ziet, vindt Aké geen probleem. 'Ik ben bereid om op elke positie te spelen. Het wordt een lang seizoen, ik wil er gewoon klaar voor zijn. Elke voorbereiding biedt nieuwe kansen, nu draait het erom om fit te worden en jezelf klaar te stomen voor de wedstrijden die eraan komen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer N. Aké
Meer over N. Aké
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.