Na jaren vol geruchten is toptransfer voor Koulibaly nu echt aanstaande

Reacties

Chelsea is doorgeschakeld na het mislopen van Matthijs de Ligt, die zijn zinnen heeft gezet op een transfer naar Bayern München. Volgens The Athletic is de Londense club dicht bij de komst van Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly. Hij zal ongeveer veertig miljoen euro gaan kosten.

Na jaren vol geruchten is toptransfer voor Koulibaly nu echt aanstaande
© Pro Shots

Koulibaly (31) staat al sinds 2014 op de loonlijst bij Napoli en is in de afgelopen jaren iedere zomer wel met een toptransfer in verband gebracht. Nu zijn contract in Napels nog maar één jaar doorloopt, lijkt het er dan eindelijk van te gaan komen. Juventus zag in de Senegalees een mogelijke vervanger voor De Ligt, maar moet (als het de Oranje-international inderdaad verkoopt) verder zoeken.

Alles wijst erop dat Koulibaly zijn loopbaan gaat vervolgen bij Chelsea. Het goed geïnformeerde The Athletic weet dat de onderhandelingen nog gaande zijn, maar dat een akkoord met Napoli én met de speler zelf nabij is. 'We zijn op de goede weg', heeft Koulibaly tegenover Franse journalisten bevestigd. 

Dat Chelsea bezig is met de komst van Koulibaly, betekent niet dat Nathan Aké niet meer in beeld is. De Londenaren raakten met Antonio Rüdiger en Andreas Christensen immers twee centrale verdedigers kwijt en willen daar ook twee centrale verdedigers voor terug hebben. Naast Aké (Manchester City) zijn ook Presnel Kimpembe (PSG) en Jules Koundé (Sevilla) kandidaten voor Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.