Spel om De Ligt geopend: 'Vertrouwen? We zullen zien...'

Reacties

De Italiaanse media die maandagochtend naar buiten brachten dat een Bayern München-delegatie zich vandaag bij Juventus zou melden om de onderhandelingen over Matthijs de Ligt op te starten, hadden het bij het juiste eind. Hasan Salihamidzic is inmiddels in Turijn gearriveerd.

Spel om De Ligt geopend: 'Vertrouwen? We zullen zien...'
© Pro Shots

Bayern is erg geïnteresseerd in De Ligt (22), die volgens Duitse media al zijn jawoord heeft gegeven aan de grootmacht uit Beieren. Nu moeten de clubs er nog met elkaar uit zien te komen. De Ligt heeft nog een twee jaar doorlopend contract bij Juventus, dat de Oranje-international eigenlijk helemaal niet kwijt wil. Bayern zal dus ook met serieus geld over de brug moeten komen.

Volgens de sportkranten zou Bayern willen starten met een bod van ongeveer 75 miljoen euro, waarbij de vergoeding door mogelijke bonussen nog kan oplopen tot negentig miljoen euro. De verwachting is dat Juventus daar niet direct mee akkoord zal gaan. De Italianen betaalden zelf drie jaar geleden 75 miljoen euro aan Ajax en menen dat De Ligt sindsdien alleen maar beter is geworden.

Salihamidzic is de man die moet gaan proberen om een deal te sluiten. De technisch directeur van Bayern, die eerder deze zomer Sadio Mané, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui binnenhaalde, is maandag in Turijn gearriveerd. Op het vliegveld kreeg hij de vraag of hij vertrouwen heeft in een goede afloop van de onderhandelingen. 'We zullen zien', reageerde Salihamidzic glimlachend.

De duurste aankoop aller tijden uit de geschiedenis van Bayern is Lucas Hernández. De verdediger werd in de zomer van 2019 voor tachtig miljoen euro overgenomen van Atlético Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.