'Week van de waarheid' rond De Ligt: Bayern-delegatie naar Turijn

Reacties

Volgens Italiaanse en Duitse media wordt deze week meer duidelijk over de toekomst van Matthijs de Ligt. Een delegatie van Bayern München zou vandaag naar Turijn afreizen om een openingsbod uit te brengen op de verdediger van Juventus.

'Week van de waarheid' rond De Ligt: Bayern-delegatie naar Turijn
© Pro Shots

De toekomst van De Ligt houdt de gemoederen in Italië en Duitsland al enige tijd bezig. De ex-Ajacied wordt begeerd door Bayern en zou volgens Duitse media ook al zijn jawoord hebben gegeven voor een overstap naar Zuid-Duitsland. Der Rekordmeister presenteerde eerder zomer met Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch twee voormalig ploeggenoten van De Ligt bij Ajax.

Transferbal geopend
Sport1 meldt dat technisch directeur Hasan Salihamidzic vandaag naar Turijn afreist om een eerste bod neer te leggen bij Juventus, de club waar hij van 2007 tot 2011 speelde. De Italiaanse topclub vraagt naar verluidt minimaal negentig miljoen euro voor de Oranje-international, die ook wordt gelinkt aan Chelsea.

Volgens Il Corriere dello Sport en La Gazzetta dello Sport is de 'week van de waarheid' gestart wat betreft de toekomst van De Ligt. Bayern zou willen starten met een bod van ongeveer 75 miljoen euro, waarbij de vergoeding door mogelijke bonussen nog kan oplopen tot negentig miljoen euro. In Italië en Duitsland is de verwachting dat het een langdurig 'pokerspel' gaat worden tussen Juventus en Bayern.

Onder Formule 1-coureur Charles Leclerc siert Matthijs de Ligt de cover van La Gazzetta dello Sport.
Onder Formule 1-coureur Charles Leclerc siert Matthijs de Ligt de cover van La Gazzetta dello Sport.

De Ligt werd in de zomer van 2019 door Ajax voor 85,5 miljoen euro verkocht aan Juventus en heeft inmiddels 117 officiële duels afgewerkt voor De Oude Dame, net zoveel optredens als in het shirt van Ajax. De verdediger meldde zich zondag weer bij Juventus na zijn vakantie. Juventus-fans riepen de Nederlander bij zijn terugkeer op in Turijn te blijven ondanks de serieuzer wordende flirt met Bayern. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.