Haaland slaat bij City-debuut meteen toe in stormachtig oefenduel met Bayern

Erling Haaland heeft maar twaalf minuten nodig gehad om zijn eerste doelpunt voor Manchester City te maken. De Noorse superspits besliste daarmee het oefenduel met Bayern München, dat vanwege een hevige onweersbui werd onderbroken.

Bayern München
0 - 1
Manchester City

De aftrap vond om die reden ook al een kwartier later plaats, maar Haaland liet zich er niet door van zijn stuk brengen. Nadat Kevin De Bruyne en Jack Grealish in de openingsfase al voor het eerste gevaar hadden gezorgd, tekende de miljoenenaankoop voor zijn eerste goal in City-dienst. Uit een voorzet van Grealish tikte hij van dichtbij binnen. De in de basis gestarte Nathan Aké was bij de tweede paal ook meegelopen, maar zag Haaland het klusje klaren.

Het was op dat moment meteen het laatste balcontact. Donkere wolken pakten zich letterlijk samen boven Lambeau Field, normaal gesproken het stadion van NFL-club Green Bay Packers. Het duurde een uur voordat de spelers van Bayern en City zich weer meldden en de wedstrijd werd ingekort tot twee helften van veertig minuten met een rust van slechts vijf minuten.

Haaland deed alleen de eerste helft mee en werd daarna afgelost door Julian Álvarez. De Argentijnse aanvaller kreeg nog een mogelijkheid om de score op te voeren, maar stuitte net als De Bruyne en Riyad Mahrez op doelman Sven Ulreich, na rust in de ploeg gekomen voor Manuel Neuer.

Bayern kon op zijn beurt niet echt een vuist maken. Vlak voor de 1-0 van Haaland werd een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel van Thomas Müller en Serge Gnabry en de ingevallen Noussair Mazraoui kwamen bijvoorbeeld tekort om bij een voorzet de trekker over te halen. Ook Matthijs de Ligt en Ryan Gravenberch konden als invallers het verschil niet maken.