Ajax verkoopt Martínez voor ruim 57 miljoen aan Manchester United

Reacties

Ajax en Manchester United hebben de transfer van verdediger Lisandro Martínez naar Engeland wereldkundig gemaakt. De Argentijns international vertrekt voor een bedrag van 57,37 miljoen euro naar Manchester. Dat bedrag kan via variabelen nog oplopen naar 67,37 miljoen euro.

Ajax verkoopt Martínez voor ruim 57 miljoen aan Manchester United
© Pro Shots

Manchester United wist de strijd om de handtekening van Martínez (24) uiteindelijk te winnen van onder meer Arsenal. Hij gaat in Engeland weer samenwerken met Erik ten Hag, die eerder al Oranje-international Tyrell Malacia weghaalde uit de Eredivisie. Christian Eriksen werd de tweede aanwinst, Martínez is nu de derde.

Martínez maakte in de zomer van 2019 voor zeven miljoen euro de overstap van het Argentijnse Defensa y Justicia naar Ajax. In Amsterdam kwam de linksbenige verdediger, die eveneens op het middenveld uit de voeten kan, tot 118 officiële duels. Met Ajax won hij twee keer de landstitel en won de KNVB Beker.

Eerder deze zomer nam Ajax afscheid van basiskrachten Noussair Mazraoui (Bayern München), Ryan Gravenberch (Bayern München) en Sébastien Haller (Borussia Dortmund).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.