Ten Hag slaat volgende slag: Eriksen tekent bij Manchester United

Reacties

Christian Eriksen vervolgt zijn carrière bij Manchester United. De Deense international tekent voor drie jaar bij de club van Erik ten Hag, die met de middenvelder zijn tweede versterking binnen heeft, na Tyrell Malacia.

Ten Hag slaat volgende slag: Eriksen tekent bij Manchester United

Voor Eriksen is het zijn derde Premier League-club. De middenvelder kwam tussen 2013 en 2020 uit voor Tottenham Hotspur. Zijn periode periode bij Internazionale eindigde daarna na een kleine twee jaar doordat hij in Italië niet op het hoogste niveau mocht voetballen met zijn inwendige defibrillator.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij Brentford maakte hij afgelopen seizoen zijn rentree op de velden. De dertigjarige Deen speelde sinds eind januari elf wedstrijden voor Brentford en was daarin één keer trefzeker. De ex-Ajacied eindigde met The Bees op de dertiende plek in de Premier League en toonde zich na de revalidatie van zijn hartstilstand tijdens het EK van vorig jaar weer van waarde op het hoogste niveau.

'Manchester United is een speciale club en ik kan niet wachten om te beginnen', reageert Eriksen. 'Ik heb het voorrecht gehad om vaak op Old Trafford te spelen, maar om dat in het rode shirt van United te doen, zal een geweldig gevoel zijn.' De spelmaker kijkt ook uit naar de samenwerking met Ten Hag, zo vertelt hij: 'Ik heb het werk van Erik bij Ajax gezien en weet hoe gedetailleerd de voorbereiding van zijn staf altijd is. Het is duidelijk dat hij een fantastische coach is.'

'Nu ik met Ten Hag heb gesproken en meer te weten ben gekomen over zijn visie en de manier waarop hij wil spelen, ben ik nog enthousiaster over de toekomst. Ik heb nog steeds grote ambities en kan nog veel bereiken. Dit is de perfecte plek om mijn reis voort te zetten.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer C. Eriksen
Meer over C. Eriksen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.