Droomtransfer een feit: Ten Hag haalt Malacia naar Manchester United

Reacties

Tyrell Malacia is officieel speler van Manchester United. De linksback heeft dinsdag zijn handtekening gezet onder een contract voor vier jaar, met een optie voor nog een extra seizoen.

Droomtransfer een feit: Ten Hag haalt Malacia naar Manchester United
© Pro Shots

Malacia is de eerste aanwinst van de kersverse United-trainer Erik ten Hag, die zijn landgenoot Peter Bosz dwars zat. Bosz leek Malacia naar Olympique Lyon te halen, maar Manchester United kaapte de deal. Feyenoord ontvangt naar verluidt minstens vijftien miljoen euro voor Malacia, die middels bonussen nog wat extra miljoenen bij elkaar kan voetballen voor zijn oude club. 

Voor Malacia komt er met zijn transfer een einde aan een veertienjarige periode bij Feyenoord. Hij kwam in 2008 in de jeugdopleiding van de Rotterdammers terecht en negen jaar later maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van Feyenoord. 

In totaal speelde Malacia bijna 150 wedstrijden voor Feyenoord. De linksback groeide ook uit tot international. Hij speelde vijf interlands voor het Nederlands elftal. Bij Manchester United moet Malacia de concurrentiestrijd aangaan met onder anderen Luke Shaw, Alex Telles en Brandon Williams.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.