Ajax-opponent kaapt succescoach weg bij concurrent

Reacties

Opvallend nieuws in Noorwegen: Bodø/Glimt, de tegenstander van Ajax in de Conference League, heeft een nieuw lid van de technische staf mogen begroeten. Per direct sluit Gaute Helstrup er aan als assistent-trainer bij de landskampioen, hij komt over van Tromsø.

Ajax-opponent kaapt succescoach weg bij concurrent
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 2
FK Bodø/Glimt
FK Bodø/Glimt

Het opvallende: Tromsø sloot begin vorige maand het seizoen af als nummer drie in de Eliteserien, en Helstrup was daar hoofdtrainer, in tegenstelling tot de rol die hij nu gaat vervullen als rechterhand van coach Kjetil Knutsen. Ook verdediger Jostein Gundersen, een van de belangrijkste spelers van Tromsø, lijkt onderweg naar Bodø. Tromsø meldt dat het vertrek rond is, Bodø nog niet.

Over de transfer van Helstrup is in elk geval al duidelijkheid. Waar veel potentiële versterkingen voor Bodø eerst aan het idee moeten wennen om boven de poolcirkel te wonen, zullen Helstrup (en in zijn kielzog waarschijnlijk dus Gundersen) zich laven aan meer daglicht dan ze in tijden gezien hebben. Tromsø ligt namelijk helemaal in het noorden van Noorwegen, nog vijfhonderd kilometer verder noordelijk dan Bodø.

In Bodø kan de focus volledig op het tweeluik met Ajax. Op 15 februari eerst in Amsterdam, zeven dagen later in Noorwegen. De Noorse competitie begint weer op 23 maart.

Bekijk hier al onze video's
Meer FK Bodø/Glimt
Meer over FK Bodø/Glimt
Meer Eliteserien
Meer over Eliteserien
Meer UEFA Europa Conference League
Meer over UEFA Europa Conference League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.