Agüero kopt Argentinië bij rentree naar nipte zege op Rusland

Reacties

Argentinië heeft in een oefenduel in Moskou op het nippertje afgerekend met WK-organisator Rusland. In het Luzhniki Stadion, waar over precies 246 dagen de WK-finale wordt gespeeld, was de als basisspeler teruggekeerde Sergio Agüero kort voor tijd de matchwinner: 0-1.

Agüero kopt Argentinië bij rentree naar nipte zege op Rusland

Bij Argentinië kreeg de stoelendans in de punt van de aanval weer een nieuw hoofdstuk. Agüero begon in de spits, voorin uiteraard bijgestaan door onder anderen Lionel Messi en Ángel Di María. In de laatste kwalificatiewedstrijden speelde 'Kun' niet en kreeg de weinig overtuigende Darío Benedetto van Boca Juniors nog de voorkeur. Daarvóór speelde vooral Internazionale-spits Mauro Icardi, maar hij is momenteel geblesseerd. Omdat Paulo Dybala (Juventus) op de bank begon, kreeg Agüero zijn eerste basisplaats in de nationale ploeg sinds 24 maart.

Een van de beste kansen van de eerste helft was ook voor de topscorer aller tijden van Manchester City, maar na zijn fraaie actie redde doelman Igor Akinfeev knap. De ervaren goalie was kort daarvoor ook al van groot belang, toen hij een schot van Di María met zijn voet pakte. Op slag van rust was Agüero nog het dichtst bij de openingsgoal, maar nu had Akinfeev middels een reflex een prachtig antwoord op zijn volley met links.

Kort na rust liet ook grootmeester Messi zich zien. Op aangeven van boezemvriend Agüero probeerde hij het met een kunstig wippertje. Daarmee passeerde hij Akinfeev, maar verdediger Konstantin Raush werkte de bal op het nippertje uit de doelmond. Eduardo Salvio volleerde nog over, terwijl voormalig AZ-keeper Sergio Romero aan de andere kant nog moest redden op een schot van Denis Glushakov en Akinfeev een omhaal van Nicolás Otamendi over tikte.

Lang leek het bij 0-0 te blijven, totdat uitgerekend Agüero kort voor tijd de ban brak en het duel besliste. Hij kopte raak, nadat een schot van hemzelf via Akinfeev terugstuiterde. Direct daarna werd de doelpuntenmaker vervangen door Dybala, aan de 0-1 stand veranderde niets meer. De moeizame zege zal de onrust rondom de Argentijnse ploeg en bondscoach Jorge Sampaoli nog niet helemaal wegnemen. La Albiceleste ploeterde zich in een bijzonder moeizame kwalificatiereeks pas via een ontsnapping in de laatste wedstrijd naar het WK, de kritiek op het spel en de resultaten waarin in de hele cyclus niet mals.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.