Argentijnse dans der topspitsen: Dybala breekt lans voor Higuaín

Reacties

Gonzalo Higuaín is met zijn transfersom van negentig miljoen euro een van de duurste spelers uit de geschiedenis van het voetbal, maar moet serieus vrezen voor het missen van het WK 2018 in Rusland. Bondscoach Jorge Sampaoli heeft de keuze uit wel meer topspitsen en kiest op het moment voor andere opties.

Argentijnse dans der topspitsen: Dybala breekt lans voor Higuaín

Argentinië plaatste zich in oktober dankzij een 1-3 overwinning op Ecuador voor het WK van volgend jaar zomer, maar Higuaín had geen aandeel in dat succes. El Pipita deed alleen in de eerste wedstrijd onder Sampaoli mee (een oefenwedstrijd op 9 juni van dit jaar tegen Brazilië) en werd hierna constant genegeerd. Mauro Icardi van Internazionale kreeg de voorkeur boven Higuaín, die tot dusver 69 interlands speelde voor Argentinië en daarin 33 keer scoorde.

Maar zelfs nu Icardi met een knieblessure is afgehaakt voor de oefenwedstrijden tegen Rusland (zaterdag) en Nigeria (dinsdag) hoeft Higuaín niet op te draven. Sampaoli verstuurde uitnodigingen naar sterren Lionel Messi, Sergio Agüero, Ángel Di María en Paulo Dybala, maar ook Cristian Pavón en Darío Benedetto van Boca Juniors hebben zich gemeld bij de nationale ploeg. Higuaín lijkt even uit beeld te zijn.

Paulo Dybala (links) en Gonzalo Higuaín; ploeggenoten bij Juventus, maar niet bij de Argentijnse ploeg.
Paulo Dybala (links) en Gonzalo Higuaín; ploeggenoten bij Juventus, maar niet bij de Argentijnse ploeg.

Dybala steekt zijn ploeggenoot bij Juventus een hart onder de riem. 'De fans willen hem terug', meent Dybala in gesprek met TyC Sports. 'Hij is een geweldige speler. Gonzalo is een strijder en geeft altijd het beste wat hij in zich heeft. Hij droomt ervan om weer bij de Argentijnse ploeg te zitten. Hij heeft niets te bewijzen. We weten allemaal dat hij een topspits is.'

Sampaoli benadrukt dat Higuaín absoluut niet uit zijn gedachten is verdwenen: 'Hij zit in mijn hoofd en ik weet wat hij kan brengen. Uiteindelijk is het straks aan ons om te beslissen of hij naar het WK gaat of niet.' Sinds de laatste interland van Higuaín speelde Argentinië nog vijf wedstrijden; zaterdag en dinsdag volgen dus duel zes en zeven zonder de duurste Argentijnse voetballer aller tijden. In de Serie A staat Higuaín dit seizoen namens Juventus op zeven doelpunten uit twaalf competitiewedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.