Agüero blikt terug op vroegtijdig afscheid: 'Ik ben nu net Ironman'

Reacties

Ondanks zijn noodgedwongen afscheid kan Sergio Agüero inmiddels ook weer lachen. De 33-jarige Argentijn heeft op zijn eigen Twitch-kanaal teruggeblikt op de afgelopen maanden.

Agüero blikt terug op vroegtijdig afscheid: 'Ik ben nu net Ironman'
© Pro Shots

Agüero maakte in december bekend dat hij per direct moest stoppen als profvoetballer, nadat hij eind oktober het competitieduel met Alavés voortijdig moest staken. 'Toen het gebeurde, dacht ik dat er niets aan de hand was en dat het goed zou komen. Maar toen ik in het ziekenhuis was en ze me in achterlieten in een kleine kamer vol met monitoren, realiseerde ik me dat er iets fout zat. Toen ik na twee dagen nog steeds in het ziekenhuis lag, begon ik nerveus te worden.'

Uiteindelijk kwam er een hartritmestoornis aan het licht, waardoor artsen het niet langer verantwoordelijk vonden dat hij actief zou blijven voor Barcelona. Anderhalve maand na zijn laatste optreden maakte Agüero vervolgens geëmotioneerd bekend dat hij zou stoppen. Inmiddels kan hij er ook om lachen. 'Ik heb nu een chip in mijn borst. 's Nachts geef ik licht, ik ben net Ironman. Maar het blijft gek dat ik een chip heb. En als mijn hartslag oploopt, wordt het doorgegeven aan de dokter.'

Voetballen zit er om die reden dus niet meer in voor Agüero. Vervelen doet de voormalige goalgetter zich echter niet. Een blik op zijn Instagram-account leert dat Kun zich uitstekend vermaakt op de tennisbaan of met het vangen van vissen. Maar het haalt het natuurlijk niet bij het maken van doelpunten, wat de voormalig spits van Atlético Madrid en Manchester City zo vaak deed: 385 keer in 685 officiële duels, om precies te zijn. Voor Argentinië was het in 101 interlands 41 keer raak.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer S. Agüero
Meer over S. Agüero
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.