Agüero na hartritmestoornis zeker drie maanden aan de kant

Reacties

Sergio Agüero staat in ieder geval de aankomende drie maanden buitenspel. Dat meldt zijn club Barcelona, nadat er afgelopen weekend een hartritmestoornis werd geconstateerd bij de spits.

Agüero na hartritmestoornis zeker drie maanden aan de kant
© Pro Shots

Tijdens de eerste helft van het thuisduel met Alavés werd Agüero duizelig en kreeg hij last van zijn borst, waarna hij meteen gewisseld werd. De Argentijn werd direct naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd een hartritmestoornis bij hem vastgesteld. Op twaalfjarige leeftijd had Agüero hier ook al eens last van, maar tijdens zijn professionele loopbaan was het nog niet voorgekomen.

Barcelona meldt maandagavond dat Agüero is onderzocht door dokter Josep Brugada. In de aankomende drie maanden zal de effectiviteit van de behandeling worden geëvalueerd, om het herstelproces te bepalen. Dat betekent dat de spits voorlopig niet in actie zal komen.

Agüero kwam afgelopen zomer transfervrij over van Manchester City en speelde, nadat hij was hersteld van een kuitblessure, vijf wedstrijden voor Barcelona. Hij scoorde in de verloren Clásico tegen Real Madrid. In de laatste twee duels (waarvan de eerste onder de inmiddels ontslagen Ronald Koeman) was Agüero basisspeler.

Overigens kwamen de problemen bij Agüero niet helemaal uit de lucht vallen, want een kleine twee weken geleden had hij al een aritmie, een onregelmatigheid van het hartritme.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.