Hevig geëmotioneerde Agüero: 'Ik neem afscheid met een opgeheven hoofd'

Reacties

Sergio Agüero maakte woensdag bekend te stoppen als profvoetballer vanwege hartproblemen. De spits nam in tranen afscheid bij een persconferentie in Camp Nou en legde uit hoe hij tot het besluit kwam om zijn carrière te beëindigen.

Hevig geëmotioneerde Agüero: 'Ik neem afscheid met een opgeheven hoofd'
© Pro Shots

'De dokters vertelden me dat ik het beste kon stoppen. Ik heb de beslissing onlangs genomen', aldus de spits van Barcelona, waar hij afgelopen zomer tekende. De Argentijn maakte de overstap van Manchester City, waar hij tussen 2011 en 2021 speelde. 'Ik voel me nu goed. De eerste twee weken waren zwaar. Ik moest het nieuws verwerken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Agüero won onder andere vijf keer de Premier League met City. 'Ik ben heel trots en blij met mijn carrière, ik heb er altijd van gedroomd om profvoetballer te worden. Ik had nooit gedacht dat ik ooit als voetballer naar Europa zou gaan. Ik wil mijn familie bedanken. Zij hebben mij ten alle tijde gesteund. Ik wil ook al mijn teamgenoten bedanken die mij in al die jaren hebben geholpen om mezelf te verbeteren', aldus de 101-voudig international.

Nadat de hartproblemen aan het licht kwamen, legde Agüero zich neer bij het doktersadvies. 'Ik heb alles laten onderzoeken en gevraagd of er nog hoop was om door te gaan, dat was er niet. Ik weet niet wat me nu te wachten staat. Ik weet dat er veel mensen zijn die van me houden en het beste voor me willen. Ik vertrek met opgeheven hoofd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.