Agüero in tranen: hartproblemen maken einde aan carrière

Reacties

Sergio Agüero heeft woensdag in tranen bekendgemaakt zijn voetbalcarrière noodgedwongen te moeten beëindigen. De 33-jarige spits van Barcelona stopt op doktersadvies omdat zijn hartproblemen een te groot risico vormen voor het vervolg van zijn loopbaan.

Agüero in tranen: hartproblemen maken einde aan carrière
© Pro Shots

'Deze persconferentie is georganiseerd om jullie te laten weten dat ik heb besloten om afscheid te nemen als voetballer. Het is de moeilijkste beslissing die ik in mijn leven heb genomen. Het is een gezondheidskwestie, het is de beste beslissing voor mij', zei een hevig geëmotioneerde Agüero zittend naast Barcelona-voorzitter Joan Laporta in Camp Nou. Agüero's teamgenoten van Barcelona zaten op de tribune. Ook familieleden en afgevaardigden van onder andere zijn voormalig werkgevers Atlético Madrid en Manchester City (onder wie Pep Guardiola) waren bij de persconferentie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De hartproblemen van Agüero kwamen eind oktober aan het licht tijdens het thuisduel met Alavés. De Argentijns international werd duizelig en kreeg last van zijn borst, waarna hij meteen naar de kant werd gehaald. In het ziekenhuis werd een hartritmestoornis vastgesteld. Daar kampte Agüero op twaalfjarige leeftijd ook al mee, maar dat belemmerde hem aanvankelijk niet tijdens zijn professionele loopbaan.

In eerste instantie zou Agüero drie maanden uit de running zijn. Na die periode zou er een evaluatie plaatsvinden om de effectiviteit van de behandeling te bepalen en te kijken naar het verdere herstelproces, maar al snel is gebleken dat Agüero per direct een punt moet zetten achter zijn rijke loopbaan. Woensdag maakte hij het vervelende nieuws op een persconferentie bekend.

Spelersprofiel

S. Agüero


Geboortedatum:
2 juni 1988
Leeftijd:
35
Geboorteplaats:
Quilmes
Nationaliteit
Argentinië
Lengte:
1,73 m
Gewicht:
70 kg

Recorddebuut
Agüero debuteerde al op vijftienjarige leeftijd voor Independiente, waarmee hij op dat moment de jongste debutant ooit was in de Copa Libertadores. Drie jaar later maakte hij de oversteek naar Europa. Bij Atlético Madrid maakte de Argentijnse aanvaller naam op het hoogste podium en dwong hij een toptransfer af naar Manchester City, waar hij uitgroeide tot een clubicoon.

Na tien jaar Premier League koos Agüero afgelopen zomer voor een transfervrije overstap naar Barcelona. De Catalaanse topclub zou uiteindelijk maar vijf duels van zijn diensten kunnen genieten. Agüero droeg 97 keer het shirt van de nationale ploeg van Argentinië en maakte daarin 41 doelpunten. Het is nog niet bekend hoe zijn toekomst eruit ziet.

Sergio Agüero, een icoon van Manchester City:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.