Man City legt beoogde opvolger Aguëro voor komend seizoen vast

Reacties

Julián Álvarez heeft zijn transfer naar Manchester City afgerond, maar maakt het seizoen op huurbasis af bij River Plate. De 21-jarige spits geldt in Manchester als opvolger van de inmiddels gestopte Sergio Agüero. Álvarez tekent voor vijfenhalf jaar bij de koploper van Engeland.

Man City legt beoogde opvolger Aguëro voor komend seizoen vast
© Pro Shots

Agüero speelde liefst tien seizoenen voor The Citizens en was goed voor 260 doelpunten in 390 officiële wedstrijden, waarmee de Argentijn uitgroeide tot topscorer aller tijden van City. Afgelopen zomer maakte de 33-jarige aanvaller transfervrij de overstap naar Barcelona, maar vanwege hartproblemen moest hij na vijf wedstrijden een punt achter zijn loopbaan zetten. Harry Kane was in beeld Agüero op te volgen in Manchester, maar Tottenham Hotspur wilde hem niet laten gaan. City speelt mede daardoor dit seizoen vaak zonder echte spits.

Volgend seizoen krijgt manager Pep Guardiola toch weer een spits tot zijn beschikking, want Álvarez komt City dan versterken. De vijfvoudig Argentijns international maakte in 96 officiële wedstrijden 36 doelpunten voor Los Millonarios. In 2021 kroonde hij zich met achttien doelpunten tot topscorer van de Argentijnse competitie, die werd gewonnen door River Plate. Barcelona en Real Madrid hadden naar verluidt ook interesse, maar Álvarez koos voor City. Dat betaalt naar verluidt zeventien miljoen euro voor de talentvolle aanvaller.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer J. Álvarez
Meer over J. Álvarez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.