'Afscheid Napoli-boegbeeld Insigne nabij na mega-aanbieding uit MLS'

Reacties

Het heeft er alle schijn van dat er een einde komt aan het tijdperk-Lorenzo Insigne bij Napoli. Volgens Italiaanse media heeft het dertigjarige clubicoon een lucratieve aanbieding van Toronto FC op zak.

'Afscheid Napoli-boegbeeld Insigne nabij na mega-aanbieding uit MLS'
© Pro Shots

Insigne zou bij de MLS-club uit Canada 9,5 miljoen euro per seizoen kunnen verdienen. Volgens La Gazzetta dello Sport en Sport Mediaset wijst alles erop dat de Europees kampioen ingaat op de aanbieding van Toronto, dat een contract voor vijf jaar heeft klaarliggen.

Het zou betekenen dat Insigne komende zomer transfervrij vertrekt bij Napoli, de club die hij al zijn leven lang dient. Gesprekken om zijn aflopende contract te verlengen, resulteerden niet in een akkoord. De Partonopei boden een jaarsalaris van 3,5 miljoen, minder dan zijn huidige inkomen van 5 miljoen.

Insigne's zaakwaarnemer hintte eerder deze week daarom al op een vertrek naar het buitenland, hoewel er binnen Italië ook interesse was van clubs als AC Milan en Internazionale. Een langer verblijf in de Serie A zou beter zijn voor zijn loopbaan, maar het aanbod van Toronto is te goed om te weigeren.

De vraag is wat het betekent voor zijn interlandloopbaan als Insigne enkele maanden voor de start van het WK in Qatar (waarvoor Italië zich nog moet plaatsen) overstapt naar de MLS, maar dat risico neemt de 53-voudig international op de koop toe. En dus lijkt het afscheid van het Napoli-icoon nabij.

Volgens Sky Sport Italia zou Toronto zelfs aandringen op een winterse transfer, maar dat heeft niet de voorkeur van Insigne. De dertigjarige captain wil het seizoen afmaken bij zijn grote liefde uit Napels, waarvoor hij sinds zijn debuut in 2010 al 415 officiële duels (114 doelpunten) speelde. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Napoli
Meer over Napoli
Meer L. Insigne
Meer over L. Insigne
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.