Tranen bij Insigne nu zijn gedroomde afscheid bij Napoli ver weg is

Reacties

Lorenzo Insigne was maandagavond na het laatste fluitsignaal van het competitieduel met AS Roma in tranen. De dertigjarige aanvoerder beseft dat zijn droomafscheid heel ver weg is.

Tranen bij Insigne nu zijn gedroomde afscheid bij Napoli ver weg is
© Pro Shots
Napoli
Napoli
1 - 1
AS Roma
AS Roma

Insigne speelt al zijn hele loopbaan voor Napoli, maar zwichtte eerder dit jaar voor de miljoenen voor Toronto FC. De 1 meter 63 kleine dribbelaar hoopte na dit seizoen afscheid te nemen met de titel, maar die is heel ver weg na het gelijkspel tegen Roma (1-1). De achterstand op koploper AC Milan is vier punten en Internazionale heeft vijf verliespunten minder.

Met nog vijf duels te gaan lijkt de Scudetto ook dit seizoen daardoor weer te hoog gegrepen voor Napoli, al lijkt het programma in het voordeel te zijn van de Partonopei. Insigne gelooft er echter niet meer in, bleek maandagavond. Zichtbaar geëmotioneerd liep de Europees kampioen zaterdag van het veld in het Stadio San Paolo en groette hij de supporters van zijn grote liefde uit Napels.

Trainer Luciano Spalletti reageerde na afloop op het emotionele afscheid van Insigne. 'Natuurlijk maakt het feit dat we dichter komen bij het moment waarop hij afscheid neemt van het team waarvoor hij altijd heeft gespeeld, het nodige los', zei de Italiaanse trainer tegen DAZN. 'Maar hij heeft goed gespeeld en bovendien pakte hij zijn verantwoordelijkheid bij het nemen van de penalty.'

Mourinho
José Mourinho was na afloop op zijn zachtst gezegd niet te spreken over de arbitrage, maar daar wilde Spalletti niet in op ingaan. 'Nee, ik antwoord niet op Mourinho. Sommige clubs belagen de scheidsrechter en beïnvloeden daarmee hun gedrag. En dan heb ik niet alleen over Roma. Maar de scheidsrechter werd door de VAR naar het scherm geroepen, omdat het een penalty was.'

Serie A

Stand Serie A 2021/2022

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
38
26
8
4
69-31
+38
86
2
Internazionale
38
25
9
4
84-32
+52
84
3
Napoli
38
24
7
7
74-31
+43
79
4
Juventus
38
20
10
8
57-37
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Napoli
Meer over Napoli
Meer L. Insigne
Meer over L. Insigne
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.