Italië maakt zich te schande: enorme bende in kleedkamer na WK-echec

Reacties

Het mislopen van het WK dreunt nog altijd na in Italië. In de nasleep van de blamage tegen Noord-Macedonië wordt schande gesproken van de manier waarop de nationale ploeg de kleedkamer in Palermo achterliet.

Italië maakt zich te schande: enorme bende in kleedkamer na WK-echec
© Pro Shots
Italië
Italië
0 - 1
Noord-Macedonië
Noord-Macedonië

Op een video die circuleert op sociale media is te zien dat het een enorme bende is in de catacomben van het Stadio Renzo Barbera, de thuishaven van Palermo. Italiaanse media spreken er schande van. 'Een totale blijk van gebrek aan respect dat niet kan worden gerechtvaardigd door de frustratie en de teleurstelling over de uitschakeling', schrijft Corriere dello Sport.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Italiaanse sportkrant stelt dat een verontschuldiging van de voetbalbond van Italië (FIGC) aan de beheerders van het stadion in Palermo op zijn plaats is. En het zal het imago van de nationale ploeg, dat toch al is beschadigd na het mislopen van het tweede WK op rij, geen goed doen. Dat terwijl de Azzurri er tot voor kort zo goed op stonden in eigen land na het winnen van het EK.

Beledigen
Opmerkelijk genoeg heeft Marco Verratti de Italiaanse fans op Instagram verzocht de spelers van de nationale ploeg niet te beledigen. 'Want iedereen heeft alles gegeven, al was het helaas niet genoeg. Laat vooral de jongere spelers met rust. Als jullie toch iemand willen beledigen, pak dan de oudere spelers aan. Soms vergeten jullie dat wij ook normale mensen zijn, net als jullie.'

Verratti is een van de zes spelers die na de uitschakeling tegen Noord-Macedonië vrijaf heeft gekregen van bondscoach Roberto Mancini voor het oefenduel van dinsdag met Turkije. Ook Lorenzo Insigne (30), Ciro Immobile (32) en Jorginho (30) zaten bij dat gezelschap. Corriere dello Sport sluit niet uit dat het drietal een punt achter hun interlandloopbaan zet.

Di 29 mrt. 2022

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Italië
Meer over Italië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.