'Rouwend' Italië pakt door: geruchtenstroom op gang over opvolger Mancini

Reacties

Na de desastreus verlopen WK-play-off tegen Noord-Macedonië likt Italië de wonden. Italiaanse media speculeren al druk over de opvolger van bondscoach Roberto Mancini, die donderdag nog niet wilde aangeven of hij opstapt.

'Rouwend' Italië pakt door: geruchtenstroom op gang over opvolger Mancini
Italië
Italië
0 - 1
Noord-Macedonië
Noord-Macedonië

Italië mist door het debacle in Palermo voor de tweede keer op rij een WK. Vier jaar geleden ontbraken de Italianen ook al op het eindtoernooi in Rusland. Vorig jaar won Mancini met La Squadra Azzurra nog de Europese titel ten koste van Engeland.

Al snel na de nederlaag tegen Noord-Macedonië kwam de geruchtenstroom in Italië op gang over een opvolger van Mancini. Volgens La Gazzetta dello Sport lijkt Fabio Cannavaro de grootste kandidaat om de nieuwe bondscoach te worden van de Italianen. Al zou de Italiaanse bond niet direct van Mancini af willen ondanks het mislopen van het WK. 

Mocht Mancini zelf besluiten te stoppen als bondscoach van Italië, dan komt Cannavaro in beeld. De voormalig aanvoerder van Italië, die op het WK van 2006 de wereldbeker in ontvangst nam, zit op dit moment zonder club.

Cannavaro, 136 voudig-international, werkte in China bij Guangzhou Evergrande, Tianjin Quanjian en bij de nationale ploeg. In Saoedi-Arabië was hij actief bij Al-Nassr. Ook Gennaro Gattuso en Roberto De Zerbi worden genoemd als kandidaten voor het bondscoachschap. De Zerbi staat onder contract bij Shakhtar Donetsk, maar heeft Oekraïne verlaten vanwege de oorlog met Rusland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.