Insigne kruipt richting Maradona, ondanks penaltyprobleem en contractgedoe

Reacties

Nog maar één doelpunt, en dan heeft Lorenzo Insigne er in het shirt van Napoli evenveel gemaakt als grootheid Diego Armando Maradona. En dat terwijl het bepaald niet rustig is rondom de dertigjarige aanvoerder van de Serie A-koploper.

Insigne kruipt richting Maradona, ondanks penaltyprobleem en contractgedoe
© Pro Shots
Napoli
Napoli
3 - 0
Bologna
Bologna

Napoli kent een ongekend goede seizoenstart. Na tien duels staat de teller op 28 punten: er werd negen keer gewonnen en slechts één keer gelijkgespeeld. Donderdagavond was de ploeg van trainer Luciano Spalletti met 3-0 te sterk voor Bologna, mede door twee doelpunten van aanvoerder Insigne. Met twee rake penalty's noteerde hij zijn 113de en 114de doelpunt in het shirt van Napoli.

Insigne staat nog steeds vierde op de topscorerslijst aller tijden van de club. Bovenaan staat Dries Mertens, die met zijn 135 goals een flink stukken boven nummer twee Marek Hamsik (121) staat. Daarachter staat grootheid Maradona, naar wie het stadion van Napoli tegenwoordig is vernoemd, met 115 doelpunten. Dat is er eentje meer dan Insigne, die sinds donderdag dus op 114 doelpunten staat. Hij heeft er dus nog maar één nodig om Pluisje te evenaren.

Risico
Overigens had Insigne zijn iconische voorganger allang gepasseerd kunnen zijn, maar de afgelopen periode faalde hij juist een paar keer vanaf elf meter. Met dat trauma rekende hij tegen Bologna dus af. 'Ik heb er een paar gemist, maar ben altijd klaar om een penalty te nemen', sprak hij na afloop. 'Een penaltyprobleem? Nee hoor, zo zie ik het niet. Als je ze neemt, dan loop je het risico dat je mist.'

De kans is levensgroot dat Insigne in de komende weken voorbijgaat aan Maradona, maar het is nog de vraag tot hoeveel goals hij gaat komen. Zijn contract loopt na dit seizoen namelijk af, en er is nog altijd geen witte rook over een nieuwe verbintenis. Daar wil Insigne niet mee bezig zijn. 'Dat doet me niets. Ik ben gewoon bezig met wedstrijden spelen, mijn zaakwaarnemer en de voorzitter moeten de rest maar regelen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.