Mourinho pakt rood, maar krijgt wat hij wil in topper tegen Napoli

Reacties

AS Roma heeft zondagavond een einde gemaakt aan de perfecte reeks van Napoli in de Serie A. Rick Karsdorp speelde een belangrijke rol in de doelpuntloze remise.

Mourinho pakt rood, maar krijgt wat hij wil in topper tegen Napoli
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
0 - 0
Napoli
Napoli

Roma ging donderdag ongenadig hard onderuit op bezoek bij FK Bodø/Glimt (6-1). Na afloop van het Conference League-duel haalde Mourinho zijn gram bij de media: 'Nu zullen jullie mij in ieder geval niet meer vragen waarom ik altijd dezelfde spelers opstel', snauwde de Portugees, die duidelijk niet te spreken was over het optreden van zijn wisselspelers, die de kans kregen in Noorwegen.

Voor de wedstrijd tegen Napoli gaf Mourinho een duidelijk signaal af: voor Borja Mayoral, Gonzalo Villar, Bryan Reynolds, Marash Kumbulla en Amadou Diawara, spelers die teleurstelden tegen Bodø/Glimt, was geen plaats in de wedstijdselectie. Het vijftal moest plaatsnemen op de tribune, hun plek op de bank werd ingenomen door jeugdspelers.

Karsdorp was één van de vaste basisspelers, die dus weer aan de aftrap stonden. De Romeinse defensie stond voor de lastige taak om man in vorm Victor Osimhen van het scoren te houden in Stadio Olimpico. De Nigeriaanse spits was een kwartier na rust heel dicht bij een doelpunt, maar hij raakte de paal. Karsdorp voorkwam met een uitstekende tackle vervolgens dat Mário Rui alsnog kon scoren uit de rebound.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lukte Napoli volgens niet om tot heel grote kansen te komen. Roma verdedigde gedisciplineerd, onder fanatieke aanmoediging van Mourinho. De Portugees wond zich ook flink op over het optreden van arbiter Davide Massa. Daar kreeg de oefenmeester al snel een gele kaart voor. Tien minuten voor rust ontplofte Mourinho weer toen de scheidsrechter een overtreding op Nicolò Zaniolo wegwuifde. Massa gaf de Portugees daarop zijn tweede gele kaart. Mourinho reageerde met een bijzonder cynisch duimpje.

Osimhen kopte daarna nog de 0-1 binnen, maar deed dat uit buitenspelpositie. Zijn doelpunt werd terecht afgekeurd, waardoor Napoli voor het eerst dit Serie A-seizoen puntenverlies leed. De ploeg van Luciano Spalletti, die na het laatste fluitsignaal ook nog werd weggestuurd, houdt wel de koppositie. Roma blijft de nummer vier van de Serie A.

Serie A

Stand Serie A 2021/2022

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
38
26
8
4
69-31
+38
86
2
Internazionale
38
25
9
4
84-32
+52
84
3
Napoli
38
24
7
7
74-31
+43
79
4
Juventus
38
20
10
8
57-37
+20
70
5
Lazio
38
18
10
10
77-58
+19
64
6
AS Roma
38
18
9
11
59-43
+16
63
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.