Historische afgang voor Mourinho in de Conference League

José Mourinho won als coach twee keer de Champions League, maar moet dit seizoen met AS Roma genoegen nemen met deelname aan de Conference League. In dit toernooi leed de Portugese trainer donderdagavond de misschien wel meest blamerende nederlaag uit zijn trainersloopbaan.

FK Bodø/Glimt
6 - 1
AS Roma
AS Roma

Roma won zijn eerste twee groepsduels in de Conference League en Mourinho gooide zijn elftal voor het duel met Bodø/Glimt behoorlijk om. Zo kregen Carles Pérez, Gonzalo Villar, Stephan El Shaarawy en Borja Mayoral een zeldzame kans in de basis. Op de rechtsbackpositie stond Bryan Reynolds, die Roma in januari vermoedelijk gaat verlaten. Rick Karsdorp was er in Noorwegen niet bij.

De Nederlander zal er niet rouwig om zijn. Roma beleefde een vreselijke avond bij Bodø/Glimt en had vooral op Erik Botheim geen grip. De jonge aanvaller nam niet alleen twee assists voor zijn rekening; hij was ook nog eens goed voor een hattrick. Botheim maakte in de achtste minuut de openingstreffer, in de 52ste minuut de 3-1 en in de tachtigste minuut het slotakkoord: 6-1.

Mourinho stond te tieren langs de lijn. Voor de coach werd het een historische avond: het is voor het eerst in zijn trainersloopbaan dat zijn ploeg zes doelpunten tegen krijgt in één wedstrijd. Dit was de 1008ste wedstrijd die Mourinho als hoofdtrainer leidde.

Overigens kan Mourinho dit duel wel gebruiken om een punt te maken. De coach mopperde na de verloren topper tegen Juventus over het gebrek aan breedte in zijn selectie en viel talenten Reynolds, Marash Kumbulla en Riccardo Calafiori af. Zij hadden donderdag allemaal een basisplaats.