ADO weer onmachtig ondanks idiote actie Rodríguez

ADO Den Haag heeft een goede kans om afstand te nemen van de degradatiezone laten liggen. De Zuid-Hollanders speelden ruim een helft met een man meer tegen Fortuna Sittard, maar dat drukte de residentieclub niet uit in de score.

Fortuna Sittard
0 - 0
ADO Den Haag

De eerste grote kans was voor de thuisclub, Lazaros Lamprou liet zich zien. De Griek kwam vanaf links naar binnen en hij probeerde ADO-doelman Robert Zwinkels met een leep balletje te verschalken. Zijn stiftje eindigde bijna in het doel, maar Zwinkels kreeg er net zijn hand tegenaan.

Het ging gelijk op in Limburg, tot de kortsluiting bij Fortuna-middenvelder José Rodríguez. De Spanjaard stond klaar in de zestien van ADO voor een vrije trap van Fortuna, maar uit het niets sloeg hij naar achteren met zijn elleboog en raakte hij Shaquille Pinas. Scheidsrechter Jochem Kamphuis twijfelde geen moment en gaf Rodríguez in de 32ste minuut een directe rode kaart.

Met een man meer greep ADO het initiatief, maar ondanks kansen van Nasser El Khayati en Lex Immers kwam de uitclub niet tot scoren in de eerste helft. In de tweede helft was ADO logischerwijs de bovenliggende partij, maar dat kon de club niet uitdrukken in grote kansen.

Pas een kwartier voor tijd was ADO weer dicht bij de openingstreffer, het was tekenend dat dit uit een standaardsituatie was. De ingevallen Erik Falkenburg raakte de lat met een kopbal na een corner van El Khayati.

Na dat moment hield Fortuna relatief eenvoudig stand, hoewel Falkenburg in de allerlaatste seconde nog erg dicht bij de 0-1 was. Alexei Koselev tastte mis bij een voorzet, maar Falkenburg kopte naast.

ADO wint zodoende weer niet in de Eredivisie. Inmiddels is de club al zes wedstrijden op rij zonder overwinning, wat de slechtste reeks is sinds trainer Fons Groenendijk in 2017 werd aangesteld. Gezien de omstandigheden zal Fortuna blij zijn met het punt, maar ook de Limburgers staan nog erg dicht bij de degradatiezone van de Eredivisie.