AC Milan neemt definitief afscheid van geflopte miljoenenaankoop

Reacties

Het mislukte huwelijk tussen AC Milan en André Silva is definitief ten einde. De Portugese spits kostte in 2017 nog 38 miljoen euro, maar tekent nu voor drie jaar bij Eintracht Frankfurt.

AC Milan neemt definitief afscheid van geflopte miljoenenaankoop
© Pro Shots

Frankfurt huurde Silva vorig jaar zomer voor twee seizoenen van Milan, maar die samenwerking is zo goed bevallen dat de Bundesliga-club de 24-jarige aanvaller nu al definitief inlijft. Tijdens zijn eerste seizoen in Duitsland was de 35-voudig international van Portugal dan ook goed voor zestien doelpunten in 37 officiële wedstrijden.

Daarmee beleefde Silva zijn beste seizoen sinds hij in 2017 met een transfersom van 38 miljoen euro een van de grootste aankopen uit de clubhistorie van Milan werd. De van FC Porto overgekomen spits scoorde in de Europa League weliswaar acht keer, maar in de Serie A bleef de teller steken op het schamele aantal van twee doelpunten.

Het was niet de productie waar Milan op had gehoopt, nadat Silva in het seizoen van zijn doorbraak 21 keer had gescoord voor Porto. De Rossoneri verhuurden hun geflopte miljoenenaankoop in 2018 daarop aan Sevilla, dat ondanks elf goals de optie tot koop niet lichtte en uiteindelijk Luuk de Jong aantrok. Bij Frankfurt is Silva wél een blijvertje.

Dost
Het lijkt geen gevolgen te hebben voor de situatie van Bas Dost. De 31-jarige Nederlander werd onlangs nog gelinkt aan Club Brugge, maar technisch directeur Fredi Bobic liet al snel weten dat er geen sprake was van een vertrek van Dost. Ragnar Ache (ex-Sparta) en de Portugees Gonçalo Paciência zijn de andere twee spitsen bij Frankfurt.

De verwachting is overigens dat Ante Rebic de omgekeerde weg bewandelt. Frankfurt verhuurde de Kroatische aanvaller vorig jaar voor twee jaar aan Milan, als onderdeel van de huurdeal met Silva. De 26-jarige Rebic leefde afgelopen seizoen helemaal op na de komst van Zlatan Ibrahimovic in januari en scoorde elf keer in de Serie A.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Meer Eintracht Frankfurt
Meer over Eintracht Frankfurt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.