AC Milan kraakt Napoli-code opnieuw

Reacties

AC Milan heeft woensdagavond voor de tweede keer in twee weken gewonnen van Napoli. In de kwartfinale van de Champions League vergat de thuisclub de genadeklap uit te delen. Daardoor is het absoluut niet zeker dat Milan voor het eerst sinds 2007 de halve eindstrijd van het elitetoernooi bereikt.

AC Milan kraakt Napoli-code opnieuw
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
1 - 0
Napoli
Napoli

Napoli begon nog sterk aan de wedstrijd, met een grote kans voor de man in vorm Khvicha Kvaratskhelia. Zijn inzet van dichtbij werd echter van de doellijn gehaald door Davide Calabria. De koploper van de Serie A wilde een herhaling van twee weken geleden voorkomen, toen er in de competitie met liefst 0-4 werd verloren van Milan.

Toch kwam ook nu Milan beter in de wedstrijd. Een gevaarlijke actie van Rafael Leão en een kopbal op de lat van Simon Kjaer bleken een voorbode voor wederom een lastige wedstrijd voor Napoli. Vijf minuten voor rust trof Ismaël Bennacer na een briljante rush van Brahim Díaz doel (zie video onder). De middenvelder schoot op aangeven van Leão zijn eerste Champions League-doelpunt tegen de touwen.

Napoli liet het er niet bij zitten en raakte in de tweede helft via Eljif Elmas de lat. Zonder de geblesseerde Victor Osimhen was het aanvalsspel van Napoli echter een stuk minder imponerend. Toen Frank Anguissa een kwartier voor tijd kort achter elkaar twee gele kaarten kreeg, vertroebelde het uitzicht op revanche voor Napoli. De schade voor de koploper bleef beperkt in Milaan, hoewel sterkhouder Min-jae Kim wel tegen een schorsing aanliep door zijn derde gele kaart van het Champions League-seizoen te incasseren. Hij is er niet bij in de returnwedstrijd van deze Italiaanse clash voor een plek in de halve finale van de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Napoli
Napoli
1 - 1
AC Milan
AC Milan
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.