Transferdagboek 23/08: Di María, Van Gaal, Del Piero, Kalou

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transfergeruchten weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 23/08: Di María, Van Gaal, Del Piero, Kalou

Dé grote zomeraankoop van Louis van Gaal bij Manchester United lijkt zich dan echt aan te dienen. Waar de voormalige Oranje-bondscoach al meer dan negentig miljoen euro uitgaf aan de komst van Ander Herrera, Marcos Rojo en Luke Shaw, gaat United volgens Sky Sports en The Guardian nu meer dan zestig miljoen euro overmaken aan Real Madrid zodat Angel di María op Old Trafford komt te spelen.

Di María's zaakwaarnemer Jorge Mendes, een belangrijke spil in de Europese transfermarkt, is momenteel onderweg van Singapore naar Europa om zijn Argentijnse cliënt van zijn bijrol in de Spaanse hoofdstad te verlossen. De onderhandelingen zouden zelfs al zo ver zijn dat Di María al weet dat hij na David Beckham, Eric Cantona, Cristiano Ronaldo, George Best en Bryan Robson de nieuwe man is die het beroemde shirt met nummer 7 gaat dragen.

Door dat vooruitzicht, en de samenwerking met Van Gaal, zou Di María zelf geen moment hebben hoeven nadenken over een mogelijke transfer naar United. Zelf is de 26-jarige vleugelspeler, die in het 3-5-2-systeem van Van Gaal uitermate goed uit de voeten kan aan de linkerkant, er al uit met zijn nieuwe club. Ook United en Real zouden elkaar nu naderen in de onderhandelingen, omdat United bereid is aan de vraagprijs van boven de zestig miljoen te voldoen. Het zou een clubrecord betekenen.

Hoewel Ángel di María in Madrid uitermate geliefd is bij zijn ploeggenoten en de technische staf, wil voorzitter Florentino Pérez hem verkopen.
Hoewel Ángel di María in Madrid uitermate geliefd is bij zijn ploeggenoten en de technische staf, wil voorzitter Florentino Pérez hem verkopen.

Zal Harm van Veldhoven ooit hebben kunnen vermoeden dat hij ooit met Alessandro Del Piero zou samenwerken? Wij denken van niet, maar het lijkt er toch echt van te komen. Volgens Sky Sports wordt de 39-jarige Italiaan op korte termijn gepresenteerd als zogeheten marquee player bij Delhi Dynamos, dat samenwerkt met Feyenoord en behalve Van Veldhoven ook de voormalige Roda JC-aanvallers Mads Junker en Morten Skoubo onder contract heeft staan.

De gang naar de Indiase Super League zou alweer het tweede exotische avontuur van Del Piero betekenen. De afgelopen twee jaar speelde hij immers al voor Sydney FC, nadat hij van 1993 tot 2012 tot clubicoon was uitgegroeid bij Juventus. Geheel zeker lijkt Del Piero's verhuizing nog niet. Ook Honved Boedapest zegt zich te hebben gemeld voor de transfervrije ex-international. In Hongarije lonkt de samenwerking met oud-international Pietro Vierchowod. De 55-jarige trainer speelde in 1995/96 nog een jaar samen met Del Piero bij Juve.

Over Juventus gesproken: dat zou volgens Sky Italia steeds serieuzer overwegen Lukas Podolski te overtuigen van een contract in Turijn. Donderdag werd de 29-jarige wereldkampioen al in verband gebracht met Galatasaray. Een transfer lijkt in ieder geval onvermijdelijk. Bild zegt te weten dat de Duitse aanvaller zaterdagavond ontbreekt in de wedstrijdselectie van Arsenal tegen Everton. Gewild is-ie in ieder geval wel. Ook VfL Wolfsburg zou interesse hebben in de ex-speler van Bayern München.

Daarbij moet wel worden gezegd dat Die Wölfe al de gehele zomer worden gelinkt aan diverse aanvallers. Trainer Dieter Hecking mist ondanks de aanwezigheid van Nicklas Bendtner, Bas Dost en Ivica Olic nog een gedroomde aanvalsleider en zag eerder de komst van bijvoorbeeld Romelu Lukaku al afketsen. L'Equipe maakt daarom een logische optelsom. Dat Salomon Kalou bij Lille rust krijgt van trainer René Girard zou een teken zijn van een aanstaand vertrek van de ex-Feyenoorder, met Wolfsburg als mogelijk eindpunt.

De duels die Salomon Kalou afgelopen woensdag uitvocht met Bruno Martins Indi, zouden zomaar eens zijn laatste kunnen zijn geweest voor Lille.
De duels die Salomon Kalou afgelopen woensdag uitvocht met Bruno Martins Indi, zouden zomaar eens zijn laatste kunnen zijn geweest voor Lille.

Wellicht dat ook AC Milan zich nog zal melden, want de Rossoneri zijn volgens Italiaanse media druk bezig te anticiperen op de naderende verkoop van Mario Balotelli naar Liverpool. Het verlanglijstje met spitsen is lang in San Siro, maar Mattia Destro lijkt toch echt de voorkeur te genieten. Adriano Galliani, directeur van Milan, voert inmiddels gesprekken met de clubleiding van AS Roma. Destro moet echter wel liefst 25 miljoen euro kosten.

Galliani zou daarom heel wat opties achter de hand hebben. De transfervrije Samuel Eto'o is – afgezien van zijn salariseisen – een logische optie, terwijl ook Fernando Torres in beeld is. Al is het twijfelachtig of Chelsea wil meewerken aan een verhuur. Mochten de drie voornaamste kandidaten niet haalbaar blijken, dan heeft Milan nog een aantal alternatieven achter de hand: Luis Muriel, Javier Hernández, Jackson Martínez en Roberto Soldado.

Waar Roma volgens ingewijden eveneens in de steeds langer wordende rij van geïnteresseerden voor Eto'o staat, meldt Napoli zich ondanks de komst van Jonathan De Guzman op de transfermarkt voor enkele gerenommeerde controlerende middenvelders. Zo zou de club van trainer Rafael Benítez volgens La Gazzetta dello Sport net als Arsenal, Bayern München en Fiorentina wel oren hebben naar de komst van de bij Real Madrid overbodige Sami Khedira.

Eerder was Fiorentina al in de markt voor Sami Khedira, omdat zijn vriendin Lena Gercke haar modecarrière in Florence een impuls kan geven. Nu is ook Napoli in de markt.
Eerder was Fiorentina al in de markt voor Sami Khedira, omdat zijn vriendin Lena Gercke haar modecarrière in Florence een impuls kan geven. Nu is ook Napoli in de markt.

Ondertussen meldt Sportmediaset echter dat Napoli al een akkoord heeft met Liverpool over Lucas Leiva, die daarmee opnieuw zou gaan samenwerken met de jaren bij The Reds werkzame Benítez. De Braziliaan zou eerst op huurbasis overkomen, met een optie tot koop voor volgend jaar. En dat heeft dan weer te maken met de naderende transfer van Blerim Dzemaili naar het eveneens actieve Milan, dat drie miljoen euro voor de Zwitser zou betalen.

De speculaties over een transfer van Morgan Schneiderlin naar Tottenham Hotspur zijn hardnekkig, maar Ronald Koeman is er nu helemaal klaar mee. De manager van Southampton verloor al vijf sterkhouders en is niet bereid nog een speler te laten gaan. 'Schneiderlin blijft bij Southampton. Dat is niet afhankelijk van de bedragen die op tafel komen.'

Fulham degradeerde vorig seizoen uit de Premier League en is dramatisch begonnen aan de nieuwe jaargang met drie nederlagen. Voormalig FC Twente-doelman Nikolay Mihaylov moet uitkomst bieden. Hij is overbodig bij Hellas Verona en maakt volgens Sky Sport Italia de overstap naar Londen. Het is nog onduidelijk of hij vertrekt op huurbasis of dat hij definitief wordt overgenomen.

Bayern München lijkt ondertussen de gewenste verdediger binnen te hebben. Duitse en Italiaanse media melden dat Mehdi Benatia maandag de overstap maakt naar Bayern. De club van trainer Pep Guardiola zocht naar een verdediger, omdat Javi Martínez met een kruisbandblessure maanden is uitgeschakeld. De mandekker van AS Roma kost dertig miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.