Transferdagboek 22/08: Destro, Van Ginkel en Ruiz

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transfergeruchten weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 22/08: Destro, Van Ginkel en Ruiz

Met de transfer van Mario Balotelli naar Liverpool in de afrondende fase is AC Milan bezig een vervanger te vinden. In Italië wordt geopperd dat AS Roma inmiddels zelfs een officieel bod heeft ontvangen voor Mattia Destro. De 23-jarige Italiaan, die afgelopen seizoen dertien keer scoorde in twintig Serie A-duels, heeft een prijskaartje van 25 miljoen euro om zijn nek hangen.  

Maar er zijn schijnbaar kapers op de kust voor Destro. Zijn naam wordt ook in verband gebracht met Tottenham Hotspur en Chelsea. Een bezoek van AS Roma-directeur Walter Sabatini aan Londen heeft die speculaties gevoed.

We blijven in de Britse hoofdstad, want daar heeft AC Milan een andere potentiële aanwinst gespot. Volgens Italiaanse media hebben de Rossoneri al een formeel verzoek neergelegd bij Chelsea om Marco van Ginkel voor een jaar te huren met een optie tot koop. De Nederlandse middenvelder is bezig zijn opties af te wegen, nu blijkt dat er voor hem weinig perspectief is op Stamford Bridge.

Een andere voormalige Eredivisie-kracht kan een streep zetten door een transfer naar Werder Bremen. Fulham-aanvaller Bryan Ruiz (foto) was namelijk in beeld bij de Bundesliga-club, maar vanuit de raad van toezicht is er een nein gekomen. Vanwege een verwacht tekort van acht miljoen euro is er geen ruimte meer voor een aankoop meer. 'Er komen geen nieuwe spelers meer', aldus technisch directeur Thomas Eichin.

PSV heeft geduchte concurrentie gekregen in de jacht op Mauro Junior (linksbuiten) en Luiz Felipe (verdediger). De Braziliaanse toptalenten maakten eerder bij een stage in Eindhoven een prima indruk. Waar Mauro ook naar Liverpool kan, is Luiz Felipe ook bij Manchester United op de radar verschenen.

Manchester United lijkt eindelijk verlost van Anderson. The Daily Express zegt te weten dat de Braziliaan voor een kleine zeven miljoen euro naar Sporting Lissabon verkast. Daarmee moeten de Engelsen een enorm verlies slikken, omdat het in 2007 nog 25 miljoen overmaakte aan FC Porto voor de diensten van Anderson. De Portugezen haalden eerder al de buitenspeler Nani naar Lissabon, waarna de club nu ook een middenvelder van United over laat komen.

Omdat Barcelona nog maar een paar dagen de tijd heeft om spelers aan te trekken – en de club zich de twee transferperiodes daarna koest moet houden wegens een straf van de FIFA – zijn de Catalanen druk op zoek naar nog wat laatste versterkingen, ook met het ook op de toekomst. Zo bracht Barça volgens het Spaanse Sport een laatste bod uit op Koke. De speler van Atlético Madrid gaf eerder al aan dat hij niet uit Madrid wil vertrekken, waarop Barcelona zijn strategie heeft aangepast. De club heeft nu vijftig miljoen euro geboden op de Spanjaard, waarbij Atlético de garantie krijgt dat het Koke nog een jaar in bruikleen mag houden.

De hoop op de komst van Marco Reus heeft de clubleiding echter opgegeven. De Duitser stond in de belangstelling van zowat elke Europese topclub, maar volgens Barcelona heeft de flankspeler van Borussia Dortmund al een deal met Bayern München, zo stelt El Mundo Deportivo. Het zou daarbij gaan om een soortgelijke constructie zoals Barcelona die nu zelf bij Koke toe wil passen: Reus speelt nog een seizoen in Dortmund en verkast in de zomer van 2015 naar München. De constructies lijken zelfs zo veel op elkaar dat de ene club het misschien heeft afgekeken bij de ander.

Nu de poging om Reus vast te leggen lijkt te zijn mislukt, verlegt Barcelona de focus naar de bijzonder gewilde Ángel di María. Volgens het Spaanse medium Sport zouden de Catalanen liefst zestig miljoen euro overhebben voor de komst van de Argentijn. Real Madrid zou het bod – dat tot nog toe het hoogste bod op de flankspeler zou zijn – echter al hebben afgewezen.

Volgens Cadena COPE zal Di María vrijdag wel sowieso ontbreken in de Madrileense wedstrijdselectie voor de Super Cup. Het Spaanse radiostation voert transferperikelen als reden op. Manchester United zou de volgende bestemming van de Argentijn zijn. Marca zegt echter dat Di María gewoon zal spelen.

Volgens Engelse media zou Mario Balotelli al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met Liverpool. Alleen een medische keuring zou de overgang van de Italiaan nog in de weg staan. Mino Raiola, zaakwaarnemer van Super Mario, nam op zijn Instagram-account alvast een voorschot op de transfer van zijn pupil.

Mauricio Pochettino zei in een complimenteuze bui dat Erik Lamela zijn waarde nog wel zou bewijzen voor Tottenham Hotspur. De Argentijnse aanvaller werd vorig seizoen voor 32 miljoen bij AS Roma weggekocht door de Londense club, maar scoorde in het seizoen 2013/14 welgeteld één keer. Donderdagavond tekende hij in de play-off ronde van de Europa League echter voor twee assists (2-1 winst op AEL Limassol). Met de lovende woorden van Pochettino hintte hij naar een langer verblijf bij Tottenham, ondanks de interesse van zijn oude club AS Roma.

Juventus-legende Alessandro Del Piero is volgens Sky Sport op weg naar Dehli Dynamos. De Italiaanse aanvaller is op zoek naar een nieuwe club, nadat zijn contract bij het Australische Sydney FC tot een einde was gekomen. De 39-jarige Del Piero heeft het voorstel van de Indiase club nu in beraad.

Na de komst van Fraser Forster ziet Artur Boruc het niet meer zitten bij Southampton. De 34-jarige doelman – nog in het bezit van een eenjarig contract - wil door zijn geslonken kansen op een basisplaats vertrekken, zo bevestigt manager Ronald Koeman in de Engelse media. 'Ik heb met hem gesproken en hem gezegd dat het normaal is als hij nu wil gaan. Artur traint nog net als voorheen, maar hij zal tot het verstrijken van de transferdeadline niet meer bij de selectie horen.'

Nu Ajax heeft afgezien van de komst van Samuel Eto'o, of andersom, heeft Liverpool een concurrent minder in de strijd om de handtekening van de spits. Manager Brendan Rodgers ziet in de Kameroener de ideale versterking voor zijn voorhoede, zo meldt Goal. Ook de transfer van Mario Balotelli naar Liverpool lijkt nog enkel een kwestie van tijd, waardoor The Reds kort voor het verstrijken van de transferperiode nog een megaklapper kunnen maken met de komst van deze twee topspitsen.

VfL Wolfsburg heeft die 'klapper' al gemaakt. Het haalde deze zomer de Deen Nicklas Bendtner binnen. De voormalig Arsenal-speler tekende voor drie seizoenen bij de Duitse club en zal daar de concurrentiestrijd aangaan met Bas Dost. De 25-jarige Nederlander staat in de belangstelling van Feyenoord, maar volgens Duitse media lijken ook Swansea City, Newcastle United en Southampton geïnteresseerd. 'Alleen als mijn club nog een andere spits haalt, verandert de situatie en trek ik mijn conclusies', aldus de boomlange spits in het Algemeen Dagblad. Hij behoort vanavond dan ook gewoon tot de wedstrijdselectie van Wolfburg, dat het in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen opneemt tegen Bayern München.

Dat wil op zijn beurt nog een verdediger toevoegen aan hun selectie, al zal dat voor de eerste competitiewedstrijd van vanavond niet meer lukken. FC Hollywood heeft zijn pijlen gericht op Mehdi Benatia. De onderhandelingen over de komst van de 27-jarige verdediger verlopen echter stroef, weet Bild. Benatia, die nu nog onder contract staat bij AS Roma, vraagt namelijk een vijfjarig contract, met een bruto jaarsalaris van acht miljoen euro. Als Bayern de transfersom (35 miljoen euro) erbij optelt, moet het al met al 75 miljoen euro neertellen voor de komst van de Frans-Marokkaanse verdediger. Dat is zelfs voor de regerend landskampioen iets te gortig.

Oud-Ajacied Toby Alderweireld is volgens Sky Sports op weg naar AS Monaco.
Oud-Ajacied Toby Alderweireld is volgens Sky Sports op weg naar AS Monaco.

Nee, dan kun je beter Toby Alderweireld halen. Qua transfersom dan. De Belgische verdediger van Atlético Madrid moet de Spanjaarden zo'n tien miljoen euro opleveren. Newcastle United en Galatasaray lijken de strijd om de Belg te verliezen, nu AS Monaco volgens Sky Sports al vergevorderd is in de onderhandelingen met de Madrilenen.  

De Fransen willen er een verdediger bij, maar de kans is groot dat ze een voorhoedespeler verliezen. En wat voor een. AC Milan zet vol in op de komst van de Colombiaan Radamel Falcao, nu de club Mario Balotelli heeft weten te lozen. Corriere dello Sport meldt dat ook Jackson Martinez op het verlanglijstje staat bij de Milanese topclub om Super Mario te vervangen.

Dani Alves bleek een gewilde speler op de markt, maar de rechtsback heeft nu zelf in El Mundo Deportivo aangegeven dat hij niet wil vertrekken bij Barcelona. De Braziliaanse verdediger heeft in Spanje nog een contract tot de zomer van 2016 en wil dat ook uitdienen. Barcelona zelf is echter al in onderhandeling met een eventuele opvolger voor Alves, zo melden verschillende Spaanse media. Zij quoten de voorzitter van São Paulo die zegt dat zijn speler Douglas Pereira wordt weggekocht, maar ook direct weer een jaar wordt verhuurd aan de Braziliaanse club. Dit om het transferverbod van de FIFA te omzeilen. Zo hebben de Catalanen in 2015 alvast een vervanger klaar staan voor de nu 31-jarige Alves.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.