Transferdagboek 19/08: De Guzman, Fer en Sigthórsson

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transfergeruchten weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 19/08: De Guzman, Fer en Sigthórsson

Dat Jonathan de Guzman komend seizoen te bewonderen is in het shirt van Napoli lijkt slechts een kwestie van tijd. Diverse Italiaanse media maken er melding van dat de Oranje-international zojuist is gesignaleerd op het vliegveld in Napels. Woensdag zou De Guzman, die zijn huidige club Villarreal ruim zes miljoen euro oplevert, de medische keuring moeten ondergaan.

Leroy Fer komt dinsdag opvallend vaak voorbij in de buitenlandse media. De 24-jarige Oranje-international is volgens verschillende Engelse media dicht bij het ondertekenen van een driejarig contract met Queens Park Rangers, al laat zijn zaakwaarnemer Rob Jansen aan NU.nl weten dat het nog 'alle kanten op kan.' Wellicht dat dat te maken heeft met de interesse van Benfica. Want de Portugese topclub is volgens A Bola eveneens een serieuze kandidaat om Fer over te nemen van Norwich City.

QPR is druk bezig op de transfermarkt, want behalve Fer worden ook Kolbeinn Sigthórsson en Eduardo Vargas genoemd als spelers die op korte termijn op Loftus Road neerstrijken. Waar Ajax de laatste weken tegenover Voetbal International altijd heeft ontkend dat er ook maar enige concrete interesse was voor de IJslandse spits, blijft de niet altijd betrouwbare Daily Mail maar schrijven dat Sigthórsson wel degelijk naar QPR komt. Ook nu weet Marc Overmars, directeur voetbalzaken van de Amsterdammers, echter weer van niks.

QPR-manager Harry Redknapp kijkt uit naar de komst van een handvol nieuwelingen.
QPR-manager Harry Redknapp kijkt uit naar de komst van een handvol nieuwelingen.

Bij het doorgaans beter ingelichte Sky Sports passeert de naam van de IJslander dan ook niet. Wél zou Vargas op huurbasis overkomen, waarmee de club van manager Harry Redknapp stadgenoot Arsenal zou aftroeven. Wellicht heeft dat te maken met de prioriteiten van The Gunners, want zowel de bij Barcelona overbodige Alex Song (ex-Arsenal) als Sporting Lissabon-talent William Carvalho zou nog altijd kandidaat zijn om het middenveld in het Emirates Stadium te versterken. En Arsène Wenger zou op zijn beurt dan weer bereid zijn Francis Coquelin naar QPR te laten gaan.

Dan een opmerkelijk bericht uit Italië, waar Sky meldt dat er wel degelijk een kern van waarheid zat in de tweet die Alessio Cerci maandagavond verstuurde en vervolgens weer verwijderde. Atlético Madrid, waar Cerci blijkens zijn tweet al zou hebben getekend, zou het bod op de 27-jarige international hebben verhoogd naar veertien miljoen euro. Torino vond dat echter niet genoeg. Eerder kreeg AC Milan al nul op rekest toen het twee miljoen minder bood.

Ricky van Wolfswinkel leek verlost te worden van een concurrent bij Saint-Etienne. Queens Park Rangers en Hull City meldden zich voor Mevlüt Erdinç. Maar de Engelse clubs klopten tevergeefs aan bij Les Verts. De Franse club zette namelijk het licht op rood, en dus blijft de Turkse-Franse aanvaller actief in Ligue 1.

Werder Bremen is hard op weg Bryan Ruiz onderdak te bieden. Volgens Bild is de Duitse club persoonlijk al rond met de Costaricaan, die vorig jaar voor PSV uitkwam. Of het daadwerkelijk tot een transfer komt, hangt af van de onderhandelingen tussen Werder en Fulham. Het Duitse bod van vier miljoen is afgewezen, waarbij Fulham schermde met een bod van zes miljoen euro van Besiktas. Daarbij is echter een probleem: Ruiz wil helemaal niet naar Turkije.

Racing Genk mag dan eind juli trainer Emilio Ferrera na één speeldag aan de kant hebben gezet, de zoektocht naar diens opvolger is beduidend minder voortvarend. Na Frank Vercauteren en Huub Stevens heeft ook Yannis Anastasiou de toenadering van de Belgische club afgewezen. De oud-Ajacied is vereerd maar blijft liever bij Panathinaikos. En dus moet Genk weer verder op zoek.

Bayern München gaat op zijn beurt verder in de zoektocht naar een vervanger van de zwaar geblesseerde Javi Martínez. Mehdi Benatia (foto) van AS Roma heet dé kandidaat nog te zijn, al circuleert ook de naam Diego Godín. Voor informatie over transfers hoeft niet meer te worden aangeklopt bij bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge. 'Ik geef geen commentaar, het maakt de speler alleen maar duurder.'

In de jacht op Mehdi Benatia lijkt Louis van Gaal zich nu in pole-position te bevinden. AS Roma doet er dan wel alles aan om de Marokkaanse verdediger langer aan zich te binden, maar de buitenlandse interesse lijkt zich nu te beperken tot Manchester United, nu Bayern München zich schijnbaar heeft teruggetrokken als belangstellende en de pijlen richt op Diego Godín van Atlético.

In de Britse media worden voor de zekerheid nog enkele alternatieven geopperd als de gewenste defensieve aanwinsten voor United. Ricardo Rodríguez lijkt in elk geval goedkoper dan Rojo en Benatia, al heeft VfL Wolfsburg eerder deze zomer laten weten de 21-jarige Zwitserse international niet te willen laten gaan. En de Duitse club is kapitaalkrachtig genoeg om een aantrekkelijk bod af te slaan.

Ángel Di María staat ook op het verlanglijstje van Van Gaal. Bij Real Madrid willen ze niet te veel praten over de situatie van de Argentijn in de aanloop naar het Spaanse Super Cup-duel met Atlético Madrid van dinsdag. Maar er is een extra kaper op de kust gekomen. Volgens L’Equipe is Paris Saint-Germain opnieuw geïnteresseerd in de diensten van Di María, die weg wil uit Santiago Bernabéu, ook al meldde PSG-eigenaar Nasser Al-Khelaifi eerder dat de flankspeler 'te duur' zou zijn. En zo lijkt de soap rondom de Argentijn voorlopig nog niet ten einde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.