Transferdagboek 16/08: Pirlo, Khedira, Alves en Mascherano

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transfergeruchten weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 16/08: Pirlo, Khedira, Alves en Mascherano

Hij is nu nog de spelmaker van Juventus, maar Andrea Pirlo overweegt zijn carrière in de Verenigde Staten af te sluiten. De 35-jarige Italiaan sprak in Italiaanse media over zijn toekomstplannen. 'Ik wil graag nog twee jaar bij Juventus blijven en daarna misschien de stap maken naar de MLS.' Het contract van Pirlo bij De Oude Dame loopt nog door tot medio 2016.

De toekomst van Sami Khedira bij Real Madrid ziet er niet rooskleurig uit. Met Toni Kroos, James Rodríguez, Xabi Alonso, Isco, Luka Modric, Ángel Di María en Asier Illarramendi heeft hij pittige concurrentie om een plaats op het middenveld. Bovendien weigert hij vooralsnog zijn contract, dat loopt tot medio 2015, te verlengen, wat zijn uitzicht op speelminuten nog kleiner maakt. Italiaanse media melden nu dat Fiorentina de Duitse international wil overnemen.

Javier Mascherano verlengde zijn contract bij Barcelona tot medio 2018 en dat maakt de kans op een transfer minimaal. Er zit namelijk een ontsnappingsclausule van honderd miljoen euro in de nieuwe verbintenis en het lijkt niet waarschijnlijk dat een club dat bedrag gaat betalen. Ook een andere defensieve kracht blijft in Barcelona. Dinorah Santa Ana, de zaakwaarnemer van rechtsback Daniel Alves, vertelde aan Todo Mercato dat zijn cliënt deze zomer niet vertrekt.

Manchester United verloor het eerste competitieduel vanmiddag met 2-1 van Swansea City en dus neemt de roep om versterkingen toe. Fredy Guarin is volgens de Daily Mail een prominente optie. Aanvankelijk ging United voor Arturo Vidal, maar de middenvelder van Juventus was volgens het tabloid te duur. Guarin is waarschijnlijk beter te betalen. Voor circa twintig miljoen euro wil Internazionale de middenvelder laten gaan.

Hoewel Louis van Gaal heeft aangegeven dat hij geen haast heeft met het binnenhalen van versterkingen zoals Guarin, raakt hij mogelijk wel op korte termijn Marouane Fellaini (26) kwijt. Italiaanse media weten het zeker. De kopsterke Belg gaat verhuurd worden aan Napoli.

Naar verluidt liggen zelfs de bedragen van de huurovereenkomst al op straat. De middenvelder met de weelderige haardos zou in Napels 130.000 euro per week gaan verdienen en de Italianen zouden daarnaast drie miljoen euro aan huursom moeten betalen. Bovendien zou Napoli ook een optie tot koop willen bedingen, al hoopt Manchester United de nog tot medio 2018 vastliggende Belg stiekem nog definitief te slijten. Vorige zomer was Fellaini nog 33 miljoen waard toen hij werd overgenomen van Everton. Ondertussen blijft Napoli volgens Italiaanse berichten ook nog in de markt voor Jonathan De Guzman, die nog altijd onder contract staat bij Villarreal.

Dan naar Bayern München, waar vorige week werd aangekondigd dat er geen actie meer zou plaatsvinden op de transfermarkt. De zware knieblessure van de Spanjaard Javi Martínez, hij scheurde zijn kruisband, zou die plannen danig in de war geschopt hebben. Josep Guardiola heeft volgens Bild een verlanglijstje met daarop drie namen ingeleverd bij de clubleiding.

De eerste naam is die van Mehdi Benatia (27). De Marokkaanse verdediger van AS Roma zou de ideale vervanger zijn, maar er zal wel grif betaald moeten worden voor hem. Hij beschikt in Rome over een verbintenis tot medio 2018, bovendien blijven de geruchten dat Chelsea en Manchester United ook wel oren hebben naar zijn komst hardnekkig.

Mehdi Benatia, ploeggenoot van Urby Emanuelson en Kevin Strootman, is gewild. Zwaait hij binnenkort af in Rome?
Mehdi Benatia, ploeggenoot van Urby Emanuelson en Kevin Strootman, is gewild. Zwaait hij binnenkort af in Rome?

Een meer verrassende naam op het lijstje is die van Stefan Savic. De 23-jarige Montenegrijn maakt indruk bij Fiorentina, waar hij nog voor twee jaar onder contract staat. De derde naam is die van een veel geziene gast in dit dagboek: Daniel Agger. De Deense verdediger van Liverpool zou tot tranen toe geroerd een transferverzoek hebben ingeleverd om naar Barcelona te verkassen. Zover kwam het niet, de vraag is nu dus of hij net zo emotioneel wordt van Bayern. Ook Agger heeft nog twee contractjaren te gaan.

Mocht Agger bij Liverpool blijven, dan zal hij het mogelijk dit seizoen nog gaan opnemen tegen Yaya Touré. Diverse Engelse kranten pakken uit met een verhaal over de Ivoriaan, die wederom op ramkoers zou liggen met de clubleiding. Waar de ene na de andere speler een contractverlenging tot medio 2019 krijgt bij The Citizens, blijft het rond de middenvelder oorverdovend stil. Haast is er ook niet voor de club, want Touré ligt nog vast tot medio 2017. Dat hij al 31 is en het bescheiden  weeksalaris van 275.000 euro toucheert, verklaart wellicht het uitblijven van een nieuw aanbod.

Manager Manuel Pellegrini weerspreekt overigens dat er onvrede is in het kamp-Touré. 'Hij is hier gelukkig.' Dat was de Ivoriaan eerder deze zomer in ieder geval niet. Waar menigeen lang dacht dat hij gepikeerd was omdat hij niet was gefeliciteerd was met zijn verjaardag, onthulde hij zelf later dat de club het niet toeliet zijn op sterven liggende en inmiddels overleden broer Ibrahim te bezoeken. Later vertelde Touré zelf vrede te hebben gesloten met de club, maar mogelijk is daar nu dus weer een einde aan gekomen.

Tot slot een gerucht in Marca  dat de gekte in transferland typeert. De 21-jarige Sloveen Jan Oblak maakte deze zomer zijn droomtransfer. Hij ging van Benfica naar Atlético Madrid voor liefst zestien miljoen euro. In Madrid kende hij evenwel een voorbereiding vol fysieke ongemakken. Bij zijn oude club ontstond vervolgens een stortvloed van vertrekkende steunpilaren. Mede door het blessureleed, en misschien was Oblak wel iets minder goed dan gedacht, zou Atlético de keeper volgens Benfica-voorzitter Luis Filipe Vieira weer hebben aangeboden bij Benfica. Of dat voor eenzelfde transferbedrag was of wellicht op huurbasis, liet de preses in het midden. Duidelijk is in ieder geval wel dat het gerucht het zelfvertrouwen van Oblak geen goed zal doen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.